Türkeş: Türkler, tarih boyunca ırkçı olmamıştır

Türkeş: Türkler, tarih boyunca ırkçı olmamıştır

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Türkler, tarih boyunca ırkçı olmamış ve ırk davası gütmemişlerdir" dedi.

 

Türkçülük Günü dolayısıyla Çorlu'ya gelen Türkeş, partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, tarih boyunca 200 Türk devleti kurulduğunu, bunlardan en çok 16'sinin konuşulduğunu ve bilindiğini söyledi.
Bu devletlerin yaşam sürelerinin 80 ile 120 yıl arasında olduğunu aktaran Türkeş, "Bugün, Cumhuriyetimizin 90. yılında Türkiye üstüne oynanan oyunları bu tarihi perspektif ile ele almak gerekir" diye konuştu.
-"Devletin dili tektir ve tek olmalıdır"-
MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili de değişmesi ya da değişmemesi gereken maddelerin konuşulduğu dönemde, Türk dilinin önemine de değinilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Türkçe'miz, dünyada yaygın olarak kullanılan 5. büyük dil. Türkçe'yi güzel konuşabiliyor ve anlayabiliyorsanız sadece Türkiye'deki 76 milyonla değil, dünyada 350 milyon insanla çok rahat konuşur, anlaşır ve iletişim kurabilirsiniz. Devletin dili tektir ve tek olmalıdır. Türkler, tarih boyunca ırkçı olmamış ve ırk davası gütmemişlerdir. Türkler, yaşadıkları topraklardakileri bir bütün olarak kabul etmiş ve öyle yaşamışlardır."
Ne İşçi Partisi ile ne de bir başka partiyle bir birlikteliklerinin olmadığını vurgulayan Türkeş, kalkınmış, mutlu, refah bir Türkiye'yi sağlayacak ve kuracak olanın, Türk milliyetçilerinin ve MHP'nin olduğunu sözlerine ekledi.
Toplantıya, MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, MHP Çorlu İlçe Başkanı Hasan Uzun ve partililer katıldı.
 
haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.