Türkiye'nin yüreği bir kez daha dağlandı!

Türkiye'nin yüreği bir kez daha dağlandı!

Türkiye bu kez yola döşenen patlayıcıyla dağlandı. Saldırıda 8 yiğidimiz daha toprağa düştü. Türkiye hep bir ağızdan bir kez daha teröre lanet okudu!

Türkiye'nin yüreği 8 şehit haberiyle tekrar dağlandı. Şehit düşen Er Ömer Erüstün'ün Afşin'deki ailesi kara haberle yıkılırken, kendi ismini taşıyan torununun şehit düştüğünü öğrenen dede Ömer Erüstün fenalık geçirdi. Saldırıda şehit düşen jandarma er Emre Kaan Arlı'nın Kocaeli'deki evine Türk Bayrağı asılırken, iki çocuğu bulunan ve babası 7 yıl önce vefat eden şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün Kadirli'deki kayınpederinin evinde ise 14 yaşındaki kızı Kızı Aysel'in gözyaşları taziyeye gelenleri hüzne boğdu.

Türkiye bir kez daha birlik oldu, teröre lanet okudu! Siirt- Pervari'deki hain saldırının ardından Genelkurmay Başkanlığı, şehit düşen askerlerin isimlerini açıkladı. Er Ömer Erüstün'ün (20) acı haberi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki dede evini yasa boğarken, dedesi Ömer ve ninesi Lemanur Erüstün rahatsızlanması üzerine Afşin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

sehit-omer.jpg
Eşiyle birlikte saat 02.30'a kadar uyumadığını ve sabah namazını beklediklerini anlatan Ömer Erüstün, şöyle konuştu:
 
"Namazı kıldık yattık ama yine uyuyamadık. Eşime seslenerek Allah Allah bugün bizde bir şeyler var hiç uyuyamadık dedim. Öğleden sonra Siirt'te patlama olduğunu ve 8 askerimizin şehit olduğunu öğrendim. İçime bir ateş düştü ve haberleri izlemeye başladım. Haberleri takip ettim ama isimler çıkmadı. Daha sonra çarşıya indim. Berber dükkanında konuşurken duydum hemen İstanbul'da olan babasını aradım ve torunumun şehit olduğunu öğrendim. Torunumun şehit haberini duyunca çok üzüldüm."
 
Evinin her köşesinde şehidin fotoğraflarının asılı olduğunu aktaran nine Erüstün, "Böyle mi olacaktı? Ömer'im gel burada askerler var. Hepiniz Ömer'imin düğününe mi toplandınız?" diye ağıt yaktı.
 
Şehidi kendisinin büyüttüğünü dile getiren Erüstün, "Buradan para gönderiyorduk 'harcasın' diye, 'ben maaşı çok alıyorum' diye paramızı bile almıyordu. Bizler senin hangi iyiliğini unutalım şimdi. Askerleri çok severdi, asker elbisesi görünce 'ben de böyle asker olacağım babaanne' derdi. Askere gideceği günü hesaplardık. Bunun için mi hesapladık kuzum senin askerliğini? Şehit olacakmış meğer askerde. Ömer'im mekanın cennet olsun" dedi.
 
ŞEHİT JANDARMA ER EMRE KAAN ARLI (23)
Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen jandarma er Emre Kaan Arlı'nın (23) Kocaeli'deki evinde yas var.

emre-karli.jpg
Şehit jandarma er Arlı'nın Derince Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber askeri y


Haberi alan anne Emine ve baba Şaban Arlı, gözyaşı döktü. Şehidin evinin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asıldı, Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.etkililer tarafından verildi.

 

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım ve İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, şehit ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Yaklaşık 8 aylık asker olan Arlı'nın en son mayıs ayında vefat eden babaannesinin cenazesi için kente geldiği ve 3 çocuklu ailenin tek erkek evladı olduğu öğrenildi.

Şehit erin naaşının yarın Siirt'te düzenlenecek askeri törenin ardından Kocaeli'ye getirileceği, Derince Merkez Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Derince Şehitliği'ne defnedilmesinin planlandığı öğrenildi.

 

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.