Türkmen Eğitimciler İçin Düzenlenen Eğitim Programının Sertifika Töreni Yapıldı

Türkmen Eğitimciler İçin Düzenlenen Eğitim Programının Sertifika Töreni Yapıldı

Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB), Türk Eğitim-Sen ve KURT-AR Uluslararası İnsani Yardım Derneği işbirliğinde Suriye’nin Çobanbey bölgesinden gelen okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine yönelik düzenlenen mesleki gelişim seminer...

Suriye Çobanbey bölgesinde kurulacak olan okulun insan kaynağını dünya ve ülke gereklerine göre yetiştirebilmek amacıyla başlatılan programdan 20’ye yakın öğretmen ve öğretmen adayı yararlandı. İlk aşaması 13 Haziran 30 Temmuz arası çevrimiçi olarak gerçekleştirilen eğitimin, ikinci aşaması da 1 Ağustos itibari ile sendikamızın bünyesinde gerçekleştirilen bir program ile yüz yüze tamamlandı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cengiz KOCAKAPLAN’ın yönetiminde, Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Yılmaz YEŞİL ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kürşat İLGÜN’ün koordinasyonunda gerçekleştirilen programda; öğretmen ve öğretmen adaylarına alanında uzman öğretim üyelerinin tarafından; Eğitim Psikolojisi, Eğitim Bilimlerine Giriş, Sınıf Yönetimi, Öğretim İlke Ve Yöntemleri,  Özel Öğretim Yöntemleri, Eğitimde Ölçme Ve Değerlendirme, Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Tasarımı, Okul Yönetimi, Liderlik, Gelişim Psikolojisi, Program Geliştirme, Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Senaryolar ve Öğretmenlik Meslek Etiği dersleri verildi. Derslerin bitiminde bugün eğitimi başarıyla tamamlayan öğretmen ve öğretmen adaylarımıza sertifikaları takdim edildi.

23 Ağustos tarihinde düzenlenen sertifika programında, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, KURT-AR Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Çağrı Koçyiğit, Eğitim Koordinatörü Hilal Koçyiğit, Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticileri ve kursiyerler hazır bulundu.

Kahveci: Türk Eğitim-Sen’in Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) kurumsallaştırması önemli bir adımdır.

Katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Eğitim-Sen ve KURT-AR Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği bu etkinliği çok kıymetli bulduğunu ifade etti. Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Türk dünyasına yönelik çalışmaları bulunan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu kaydeden Kahveci;  “Vatan topraklarının üzerinde hür ve bağımsız yaşayabileceğimiz bir toprağımız olmadığı sürece ne sendikacılığın ne de başka makam ve mevkilerin bir anlam ifade etmeyeceğine inananlardanız. Ülkemize hizmet ederken, çalışanların hak ve hukukunu koruyor, hakkaniyetli bir ücret sisteminin sağlanması için de mücadele ediyoruz.” diye konuştu.

Eğitimin bir ülkenin ayakta kalmasının en önemli unsuru olduğunu bildiren Kahveci, “Her ülkenin eğitimli insan gücüne, her şeyden önemlisi milli bir eğitime ihtiyacı vardır. Millet ve tarih bilincinden uzaklaşmış bir eğitim sisteminin hiçbir ülkeye ve millete katkısı olmaz. Eğitim alanında milli bilincin ve şuurun oluşmasında Türk Eğitim-Sen’in ülkemize sunduğu katkılar çok büyük ve değerlidir.” dedi.

Geylan: Suriye’deki milli varlığımızın, köklerimizin büyümesi, genişlemesi anlamında genç meslektaşlarımız tohum serpeceklerdir.

Türk Eğitim-Sen olarak her zaman Suriyeli Türkmen eğitimcilerin yanında yer alacaklarını bildiren Genel Başkan Geylan, onların Suriye’de Türkmen varlığının geleceğini inşa edeceklerini söyledi. Geylan, “KURT-AR ‘a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Suriye’de sıkıntılı sürecin başlamasından itibaren, oradaki milli varlığımızın korunması noktasında tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak; cefakâr ve fedakârca gayret ortaya koydular. Türk Eğitim-Sen olarak karınca kararınca destek vermeye çalıştık. Atatürk; “Eğitimdir ki; bir milleti özgür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum olarak yaşatır veya milleti esaret ve sefalete terk eder” der. Suriye’deki milli varlığımızın, köklerimizin büyümesi, genişlemesi anlamında genç meslektaşlarımız tohum serpeceklerdir. Onlar, Suriye’de Türkmen varlığının geleceğini inşa edeceklerdir.” dedi.

Geylan: Duamız ve desteğimiz sizlerledir.

Geylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) olarak genç meslektaşlarımızın Suriye topraklarında eğitim alanında koyacakları faaliyetlere maddi ve manevi olarak destek olmaya devam edeceğiz. Duamız ve desteğimiz sizlerledir.” dedi.

Konuşmaların ardından sertifika töreni yapıldı. Ayrıca, Genel Başkanımız Talip Geylan’a KURT-AR ekibi tarafından Zeytin Dalı Harekatı’nda ilk şehit düşen Astsubay Musa Özalkan’ın şehit düştüğü yerdeki toprağı da takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.