Üniversitesitede yolsuzluk operasyonu

Üniversitesitede yolsuzluk operasyonu

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 11 milyon 465 bin lirayı zimmetine geçirdikleri iddiasıyla 12 kişi tutuklandı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü'nde zimmetine para geçirdiği iddiasıyla Y.P.nin tutuklanmasının ardından genişletilen soruşturma kapsamında gözaltına aldığı 23 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gülkent Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, "Ekonomik çıkar amaçlı suç örgütünün faaliyetleri çerçevesinde nitelikli zimmet, resmi belgede sahtecilik, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

 

12 KİŞİ TUTUKLANDI
Yaklaşık 7 ay süren teknik takibin ardından Isparta, İstanbul, Bursa, Samsun ve Elazığ’da çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermaye İşletme Müdürü M.O.’nun da bulunduğu 23 kişi, 11 milyon 465 bin lirayı zimmetine geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınmıştı. 23 kişiden 12'si tutuklandı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 4 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 3 şarjör, 75 dolu fişek, sahte nüfus cüzdanı, 3 şirket kaşesi, değişik bankalara ait 9 hesap cüzdanı, çek defterleri, 6 kredi kartı ve 2 banka kartı ele geçirilmişti.

 

 

Ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.