Uzman öğretmenlik için tezsiz yüksek lisans kabul edilecek mi?

Uzman öğretmenlik için tezsiz yüksek lisans kabul edilecek mi?

Uzman öğretmenlik için tezsiz yüksek lisans kabul edilecek mi ? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şurası'nda öğretmenlerin heyecanla beklediği meslek kanun ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şurası'nda öğretmenlerin heyecanla beklediği meslek kanun ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasında “10 yılını tamamlayan öğretmenlere 'uzman öğretmenlik' tanımını getiriyoruz. Böylece hem derece alacak hem de maaşlarında 1000 lira artış olacak. Yüksek lisans yapmış öğretmenlerimiz sınavdan muaf tutulacaktır” açıklamasında bulundu.

Uzman öğretmenlik için tezsiz yüksek lisanı kabul edilecek mi?

Mevcut Öğretmen Yükselme yönetmeliğine göre Uzman öğretmenlik sınavından muaf olmak için tezli yüksek lisansı yapmak gerekiyor.

Halihazırda yüksek lisans yapan öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun yüksek lisansını tezsiz yaptığı düşünüldüğünde sadece tezli yüksek lisansın bu düzenlemeye girmesi eğitim adına emek ve zaman harcayarak tezsiz yüksek lisans yapan öğretmenler arasında hayal kırıklığına neden olacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.