Uzman ve Başöğretmenlik İçin İş Bırakıyoruz!

Uzman ve Başöğretmenlik İçin İş Bırakıyoruz!

Eğitim Kurumları Çalışanları Sendikası: Eylemdeyiz! Uzman ve başöğretmenlik sınavı iptal edilmelidir! Emekten gelen gücümüzü kullanıyoruz! 21 Ekim’de 1 gün iş bırakıyoruz!

Öğretmenlik Meslek Kanunun, “Öğretmenlik kariyer basamakları” bölümünde öğretmenlerin uzman ve başöğretmen unvanını sınavla kazanabilecekleri belirtilmektedir. Bu bakış açısının öğretmenin mesleğini yerine getirirken gelmiş olduğu seviyeyi ölçme noktasında kapsayıcı bir uygulama olmaktan uzak olduğu görüşündeyiz. Zira sadece akademik boyutu kuşatan böyle bir sınavın öğretmenin yıllara dayanan tecrübe ve deneyimini ölçmesi mümkün değildir. Neticede öğretmeni tüm boyutları ile kuşatamayan bir ölçmeye dayanan verilerle yapılan değerlendirme sonucunda öğretmenleri uzman ve başöğretmen unvanları ile öğretmenlik kariyerine tabi tutmak ileride telafisi mümkün olmayan sorunlara yol açacaktır. Zira aynı işi yapmaya devam etmelerine rağmen sadece akademik sınavla yapılan bir değerlendirmeyle öğretmenleri kariyer basamaklamasına gitmek hem çalışma ortamı ve huzurunu bozacak hem de öğrenci, veli ve toplum nazarında öğretmenleri hak etmedikleri bir itibar kaybına sebebiyet verecektir. Tüm bu olumsuzluklara ülkemizdeki eğitimin kalitesinin olumsuz etkilenmesiyle sonuçlanacağı kanaatindeyiz.

Biz Öğretmenler, Öğretmenlik Meslek Kanunun, “Öğretmenlik kariyer basamakları” bölümünde öğretmenlerin uzman ve başöğretmen unvanını sınavla kazanabilecekleri hükmünün iptal edilerek öğretmenlerin deneyim ve tecrübesini önceleyen bir bakış acısı ile öğretmenlik mesleğinde on yılını dolduranlara uzman öğretmenlik yirmi yılını dolduranlara ise başöğretmenlik unvanı veriler şeklinde düzenlenmesini istemekteyiz. Bu yönde yapılacak bir değişiklikle hem öğretmenlerimize hak ettikleri değeri vermiş, hem de Öğretmenlik Meslek Kanunundaki büyük bir eksiklikte giderilmiş olacaktır.

Yukarıda ifade edilen hususlara karar vericilerin dikkatini çekmek üzere, emekten gelen gücümüzü kullanarak, 21 Ekim 2022 tarihinde Anadolu Eğitim Kurumları Çalışanları Sendikası olarak üyelerimizin katılımı ile bir günlük iş bırakma eylem kararı aldık. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ANADOLU EKSEN

Eğitim Kurumları Çalışanları Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum