Vali Soruşturma İzni Vermedi, Mahkeme Kararı Bozdu

Vali Soruşturma İzni Vermedi, Mahkeme Kararı Bozdu

Sendikamız üyesi olup, müdür olarak görev yapmakta iken, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumu Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmeliğin ekinde yer alan “Görev Süreleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri Değerlendirme Formu”...

Sendikamız üyesi olup, müdür olarak görev yapmakta iken, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumu Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmeliğin ekinde yer alan “Görev Süreleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri Değerlendirme Formu” gereğince yapılan değerlendirme sonucunda düşük puan verilmesi nedeniyle görev süresinin uzatılmamasına ilişkin işlemlerin mahkeme kararlarıyla iptaline karar verilmesine rağmen, mahkeme kararlarını uygulamadıkları veya eksik uygulayarak yargı kararlarının etkisizleştirilmesine sebep olunduğu nedeni ile Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurularında, Eskişehir Valiliği tarafından, soruşturma izni verilmemesi üzerine, Ankara Bölge İdare Mahkemesine itiraz edilmiştir.

         Ankara Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi’nin;

         2019/147 E., 2019/444 K. Sayılı ve 08.05.2019 tarihli kararı, 2019/150 E., 2019/446 K. Sayılı ve 08.05.2019 tarihli kararı, 2019/151 E., 2019/445 K. Sayılı ve 08.05.2019 tarihli kararında, “…ön inceleme raporu ve eki belgeler birlikte değerlendirildiğinde, müşteki hakkındaki yargı kararlarının gereği gibi uygulanmamak suretiyle etkisizleştirildiği konusunda Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yapılmasını gerektirecek derecede yeterli şüphe oluşturacak bilgi ve belgenin mevcut olduğu sonucuna varılmıştır.” Denilerek itirazların kabulü ile soruşturma izni verilmemesine ilişkin itiraza konu kararların kaldırılmasına, dosyaların gereği yapılmak üzere Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine oybirliğiyle kesin olarak karar verilmiştir. 

İlgili Karar İçin Tıklayınız (1)

 İlgili Karar İçin Tıklayınız (2)

İlgili Karar İçin Tıklayınız (3)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.