Yalçın Akdoğan Cizre olaylarını değerlendirdi

Yalçın Akdoğan Cizre olaylarını değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cizre'de üç kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmaya ilişkin açıklama yaptı. Akdoğan, "Kandil'e nanik yapıyorlar" dedi.

Cizre sokakları dün akşam saatlerinde karıştı. PKK'lıların Hüda-Par'lıların evlerini ateşe vermesi üzerine çıkan olaylarda 3 kişi hayatını kaybetti. Silopi'de de bugün gerginlik vardı.

Bu gelişmelerin ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan sert bir açıklama geldi. İşte o açıklama;

KANDİL'E NANİK YAPIYORLAR

"Biz her şey yolunda derken en son biliyorsunuz Kandil'den bir açıklama yapıldı; 'Eğer birileri eylemde yüzünü kapatırsa, molotof atarsa bunlar bizden değil, ajandır'. Bir gün sonra Cizre'de olaylar oldu. Birileri yüzünü kapattı, gidip molotof attı, insanların evini yakmaya çalıştı. Bu, açıkça Kandil'e nanik yapmaktır, 'ben sizi takmıyorum' demektir. İşte ne zaman sonuca yaklaşsak provokatörler devreye giriyor, hemen süreci bozmak istiyor.

KİMSE DURUMDAN VAZİFE ÇIKARTMASIN

Kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeyiz. Cizre'yse Cizre, Silopi'yse Silopi, neresi olursa olsun devletin polisi, askeri orada olacak, vatandaşı koruyacak. Hiç kimse durumdan vazife çıkartmasın. Devlet, vatandaşının can ve mal güvenliğini koruyabilecek güç ve kudrete sahiptir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.