Yemek servisinden eğitim kurumu çalışanları neden faydalanmıyor?

Yemek servisinden eğitim kurumu çalışanları neden faydalanmıyor?

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak eğitim kurumu yöneticilerinin, memur ve hizmetlilerinin de il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde personele verilecek yemek servisi ve öğle yemeği hizmeti kapsamına alınmasını...

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak eğitim kurumu yöneticilerinin, memur ve hizmetlilerinin de il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde personele verilecek yemek servisi ve öğle yemeği hizmeti kapsamına alınmasını; tam gün eğitim veren eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin de yemek servisinden faydalandırılması için ilave bir düzenleme yapılmasını istedik.

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği’ne göre personele verilecek yemek servisi ve öğle yemeği hizmetine ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlenmiştir. Ancak uygulamada ilgi yazı gereği söz konusu yemek servisinden sadece il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri hizmet birimleri bünyesindeki personelin istifade edebileceği, eğitim kurumları yöneticilerinin, memur ve hizmetlilerinin kapsam dışında tutulması gerektiği yönünde hatalı ve yanlış yorumlamalar yapılmaktadır.

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği’nin 3. maddesinde, “Yiyecek yardımı haftalık çalışma süresi 40 saati aşmayan yerlerde öğle yemeği olarak verilir” hükmü yer almaktadır. Eğitim kurumları yöneticileri, memur ve hizmetlileri ile tam gün eğitim veren eğitim kurumlarındaki öğretmenlerin haftalık 40 saat çalışma gerçekleştirdikleri, çalışma şartları ve süreleri itibarıyla da öğle yemeği hizmetinden yararlanma hakkını haiz oldukları açıktır.

Bu nedenle, eğitim kurumu yöneticilerinin, memur ve hizmetlilerinin de il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği’ne göre personele verilecek yemek servisi ve öğle yemeği hizmeti kapsamına alınması suretiyle ilgili yazıda düzeltme; tam gün eğitim veren eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin de yemek servisinden faydalandırılması için ilave bir düzenleme yapılmalıdır.

meb-yemek-servisi-ve-ogle-yemegi-hizmeti.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.