Yemin öncesi CHP'de sürpriz görüşme

Yemin öncesi CHP'de sürpriz görüşme

Kemal Kılıçdaroğlu ile Deniz Baykal, yemin töreni öncesi mecliste bir araya geldi. Görüşme sonrası Baykal açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Antalya milletvekili Deniz Baykal TBMM'deki yemin töreni öncesi bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Meclis Başkanlığına aday olup olmayacağına dair olarak, "Meclis Başkanlığı adaylığı süreci başlamadı. Ben geçici Meclis Başkanı olmak üzere Sayın Cemil Çiçek'ten görevi devralacağım. Geçici Meclis Başkanı'yım. Adaylık aşamasında değiliz" dedi.  
 
Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu'nun TBMM'ddeki makamındaki görüşme bir saati aşkın sürdü.

KOALİSYON DA DAHİL HER ŞEYİ KONUŞTUK

Baykal, görüşmeden sonra gazetecilere açıklama yaptı. Baykal, Kılıçdaroğ'lu ile kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını söyleyerek, "Uzun süredir böyle bir görüşme yapma imkanını bulamamıştık. Biraz hasret giderdik. Kapsamlı bir değerlendirme oldu. Herşeyi konuştuk. Koalisyon, dış politika, iç politika hakkında her şeyi konuştuk" ifadelerini kullandı.

ADAYLIK AŞAMASINDA DEĞİLİZ

Baykal, "Meclis Başkanlığı'na aday mısınız" sorusuna "Hayır, böyle bir açıklamam yok. Olduğu zaman görürsünüz. Ama daha Meclis Başkanlığı adaylığı süreci bile başlamadı. Bugün ben geçici Meclis Başkanı olmak üzere bir saat sonra Sayın Çiçek'ten görevi devralacağım. Geçici Meclis Başkanıyım. Adaylık aşamasında değiliz daha" yanıtını verdi.

Gazetecilerin Meclis Başkanlığı konusuna ilişkin sorularının sürmesi üzerine de Baykal, "Ülke, dünya, bölge genel bakıyoruz biz. Makro değerlendirmeler yaptık. Mikro değerlendirmelere girmedik" dedi.

Kaynak : Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.