'Yeni KHK'lar en kısa sürede çıkacak'

'Yeni KHK'lar en kısa sürede çıkacak'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Kurtulmuş, yeni KHK hazırlıkları sürüyor. Hazırlıklarda sona gelindi en kısa sürede çıkacak dedi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

Kurtulmuş, terör saldırıları sonrasında sosyal medya üzerinden yapılan propagandalara dikkat çekerek, sosyal medyada terör örgütlerine ve amaçlarına destek olanların ayaklarını denk almasını söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında terör saldırıları sonrasında sosyal medyada yapılan propagandalara dikkat çeken Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Üç beş tane sosyal medya trolü bu memleketin arasına fitne fesat soksun diye onlara seyirci kalacak değiliz" dedi. "PKK'nın, TAK'ın, DEAŞ'ın ve diğer terör örgütlerinin istedikleri şekilde sosyal medyayı kullanan, içeriden ve dışarıdan yönetilen medya hesapları ile ilgili olarak sosyal medya servis sağlayıcıları ile çok yakın bir diyalog geliştirdik" diyen Kurtulmuş, yapılan işbirliği sayesinde de terör örgütlerine destek sağlayan sosyal medya hesaplarının kapatılması konusunda önemli adımlar atıldığını söyledi.

"OHAL GEREKTİĞİ KADAR DEVAM EDECEKTİR"

OHAL sürecine ilişkin Bakanlar Kurulunda herhangi bir değerlendirme yapılmadığını belirten Kurtulmuş, yeni KHK'lar ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Kurtulmuş, "OHAL laf olsun diye çıkartılmış bir karar değildir. İhtiyaca binaen çıkartılmıştır. Türkiye'nin bu kadar terör saldırıları ile karşı karşıya olduğu bir dönemde FETÖ'nün devlete sızma teşebbüslerinin bertaraf edilmesi zorunlulukları da göz önünde bulundurulursa OHAL gerektiği kadar devam edecektir. Bizde isteriz ki OHAL yarın sabah kalksın. Bunlar bugünkü Bakanlar Kuruluna gelmedi" dedi.

Kurtulmuş, yeni Kanun Hükmünde Kararnamelere dair bir çalışma olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine ise, "Yeni kanun hükmünde kararname hazırlıklarımız sürüyor büyük bir kısmı tamamlandı, son rötuşlar yapılıyor ve en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.