Yetkili Sendika Başkanı "Zammı Hükümetten İsteyin" Diyerek Topu Taca Mı Atıyor?

Yetkili Sendika Başkanı "Zammı Hükümetten İsteyin" Diyerek Topu Taca Mı Atıyor?

Memur-Sen İstanbul İl temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 nolu şube başkanı Talat Yavuz yaptığı açıklamada "Zam yetkili sendikadan değil hükümetten istenir, önce bunu öğrenin"

Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz, bir kaç gündür sosyal medyada gündeme gelen "memur maaşlarının yetersizliği" ve "yüzde 21 memur maaş zammı" talepleri ve sonrasında Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen tarafından yetkili sendika olan Memur-Sen'e ve son 5 yılda yapılan toplu sözleşme eleştirilerine cevap verdi.

YAVUZ Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

ŞU HALE BAK

Bir tarafta algıyı yöneteyim derken işini yönetmeyi unutanlar, diğer tarafta yetkili olduğu dönemde enflasyonun altındaki oranlara imza atıp bugün umut tacirliği yapanlar ve menfaatleri uğruna fırıldak gibi dönen, sahte isimli internet sitesi yazarları.

Bölgesinde dünyaya meydan okuyan bir ülkenin, salgın dönemindeki eğitim gündemini bunlar oluşturuyor. Yazık, hem de çok yazık. Bir öneriniz, bir raporunuz veya çözdüğünüz bir problem söyleyin Allah aşkına.

Salgın dönemi dahil bütün çözümlerde bizim imzamız var. Alınan onlarca kazanımı laf kalabalığı arasında yok sayma çabanızı, UZLAŞMAZLIKLA sonuçlanan son dönem zam oranları üzerinden ne yapmaya çalıştığınızı bütün eğitimciler görüyor.

Düşük maaş, Meslek Kanunu ve çözüm bekleyen daha onlarca problemi yine biz çözeceğiz. Zam yetkili sendikadan değil hükümetten istenir, önce bunu öğrenin, sonrada yetkili olduğunuz döneme ait tabloyu yayınlayın da kamuoyu bir görsün bakalım.

ZAM KİMDEN İSTENİR?

Memur maaş zammı hiç şüphesiz hükümetten istenir. Ancak; tüm iş kollarında yetkili sendika olan Memur-Sen, memurların haklı zam taleplerini dile getirmeli, hükümet nezdinde girişimlerde bulunmalı, asgari ücretle neredeyse eşitlenecek duruma gelen memur maaşlarının ciddi oranda iyileştirilmesi için çaba göstermelidir. Bu sorumluluktan kaçamaz. 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.