Yoğun kar yağışı uyarısı / Haritalı

Yoğun kar yağışı uyarısı / Haritalı

Yoğun kar yağışı uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz kıyıları, Muğla, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatısında yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, doğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde kuvvetli (30-), Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer fırtına şeklinde (60-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz kıyıları, Muğla, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatısında yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde kuvvetli (40-), Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer fırtına şeklinde (60-) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.