15 milyon kişiye borç yapılandırma müjdesi

15 milyon kişiye borç yapılandırma müjdesi

Bakan Faruk Çelik, mecliste görüşülen Torba Yasa ile 15 milyon kişinin borcunun yeniden yapılandırılacağını duyurdu

orba Yasa ile yaklaşık 15 milyon kişinin borcu yeniden yapılandırılacak. Ayrıca yurt dışındaki işverene yönelik düzenlemeler de bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Torba Yasa ile 100 milyar liralık borcun yapılandıracağını bildirdi.

TORBA YASA KİME NE GETİRİYOR?


Yapılandırmanın 15 milyon kişiyi yakından ilgilendirdiğini ifade eden Çelik, yurt dışı işverenlerine ve primlerin yapılandırılmasına yönelik de önemli düzenlemeler içerdiğini belirtti.

Çelik, "Yurtdışı işverenleriyle ilgili bir düzenleme yapıldı. Bizim prim tavanımız asgari ücretin 6.5 katı. İşverenimiz eğer Türkiye'den işçi götürürse, bu prim tavanını yüzde 3 olarak uygulayacağız. Ayrıca tekstil piyasasında da işveren sendikasının kasasında birikmiş para var. Sanayicilerden elde edilen imkanın işverene prim payı olarak aktarılması öngörülüyor. Prim yapılandırılmasına gelince de yaklaşık 15 milyon işyeri ve vatandaşımızı yakından ilgilendiren bir konu. 100 milyar liralık bir yapılandırma söz konusu. 'Primi yatıranlarla prim borcu olanlar arasında haksız rekabet yaşatıyor' söylemlerine katılmıyorum. Çünkü primi peşin olarak yatıranlar 5 puan indiriminden yararlanıyor. Yüzde 33 değil yüzde 28 olarak ödüyorlar" diye konuştu.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.