25 yaş altı ve 50 yaş üstüne müjde!

25 yaş altı ve 50 yaş üstüne müjde!

25 yaş altı ve 50 yaş üstüne müjde!

İş bulmada 25 yaş altı ve 50 yaş üstü olana müjde!

Kabine uzun bir aranın ardından dün yüz yüze toplandı. Corona virüs önlemlerinin ele alındığı toplantının kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 65 yaş üstü ve 18 yaş altı için yeni kararları duyurdu. 65 yaş üstü için her gün saat 10:00-20:00 arasında dışarı çıkma serbestisi kararı alınırken, 18 yaş altı için de yanlarında velileri olmak koşulu ile dışarı çıkma kısıtlaması kaldırıldı.

DÜĞÜN VE NİKAH SALONLARI AÇILIYOR

Nikah salonları 15 Haziran'da sinema, tiyatro ve düğün salonları ise 1 Temmuz'da açılacak.

İSTİHDAMDA 25 VE 50 YAŞA ÖNCELİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Özellikle genç istihdam için 25 yaş altındaki gençlerin istihdamını destekleyerek beceri ve deneyim kazanmalarını temin edeceğiz. 25 yaş altı gençlerin ve 50 yaş üzerinde olanların kolay şekilde istihdam edilmelerini sağlayacağız. Bunun yanında çalışanlara tamamlayıcı emeklilik sigortası sunacak bir çalışma başlatıyoruz. Tesis edilecek karma model ile işçilerin kazanılmış hakları korunacak. Tamamlayıcı emeklilik sigortası ile aynı zamanda ilave emeklilik desteği alınabilmesini de sağlayacağız. Böylece çalışanlarımız emeklilikte daha da rahat edecekler..

İSTİHDAM KALKANINI ANLATTI

"Şimdi önümüzde bu kazanımları özellikle istihdamda gerçekleştireceğimiz sıçrama ile taçlandırmak var. Bunun için Türkiye'nin istihdam kalkanı adıyla çok detaylı ve kapsamlı bir reform paketi hazırladık. Türkiye'nin istihdam kalkanı özellikle buradaki amacımız Ocak 2019-Nisan 2020 arasında işsiz kalan vatandaşlarımızın yeniden istihdama katılmalarını sağlamaktır. Kayıpları telafinin ötesinde kur saldırısı ve salgın öncesinden dahi iyi bir istihdam seviyesine ulaşmayı hedefliyoruz. Ekonomik faaliyetlerin azalması nedeniyle çalışanlarını kısa çalışmaya geçiren veya ücretsiz izne ayıran işverenlerimize normalleşme desteği vereceğiz.

Özellikle genç istihdam için 25 yaş altındaki gençlerin istihdamını destekleyerek beceri ve deneyim kazanmalarını temin edeceğiz. 25 yaş altı gençlerin ve 50 yaş üzerinde olanların kolay şekilde istihdam edilmelerini sağlayacağız. Bunun yanında çalışanlara tamamlayıcı emeklilik sigortası sunacak bir çalışma başlatıyoruz. Tesis edilecek karma model ile işçilerin kazanılmış hakları korunacak.

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK 2022'DE

Tamamlayıcı emeklilik sigortası ile aynı zamanda ilave emeklilik desteği alınabilmesini de sağlayacağız. Böylece çalışanlarımız emeklilikte daha da rahat edecekler. Bunun için devlet elini taşın altına koyacak. Bu kapsamda oluşacak fon ile Türkiye'nin istihdam kalkanını sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz. Esnafımıza, küçük işletmelerimize, yatırımcımıza, üretim ve istihdam için uygun maliyetli ve uzun vadeli kaynak sağlayacak bir sistem kuracağız. Türkiye'nin istihdam kalkanını hızlıca devreye aldıktan sonra tamamlayıcı emeklilik sistemini de 2022 de yürürlüğe sokacağız."

Kaynak : SGK Rehberi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.