3 bakandan önemli 'maden' açıklaması

3 bakandan önemli 'maden' açıklaması

Karaman'da bulunan Taner Yıldız, Lütfi Elvan ve Faruk Çelik buradaki maden kazası ile ilgili açıklama önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Taner Yıldız, son açıklamasında aşağıda 10-12 ton su olduğunu belirtti, "Suda görüş mesafesi 1 metre bile değil. Dalgıçlar, 3-4 metre dalmalarının dahi tehlikeli olduğunu ifade ettiler" dedi.

Karaman’ın Ermenek İlçesi'nde Has Şekerler Madencilik şirketine ait kömür ocağında işçiler dün sabah vardiyasındayken, 350 metrelik bölümde galeriye bir anda su dolmaya başladı. 18 işçinin mahsur kaldığı madende arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kaza sonrası bölgeye giden bakanlardan Taner Yıldız, Lütfi Elvan ve Faruk Çelik son durumla ilgili açıklama yaptı.

''SU 15 METRE DÜŞTÜ''

Denizcilik Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Lütfi Elvan:
Tüm pompalar temin edildi, jeneratörler temin edildi. Mühendislerimiz işçilerimiz uyumadan bu saatlere kadar canla başla çalışıyorlar. Aşağı yukaru suda 15 metrelik bir düşüş söz konusu. Sürekli yükseliyordu biliyorsunuz. Eğer İstanbul'dan gelen büyük pompayı da yerleştirince süreyi biraz daha hızlandıracağız inşallah.

''25 YIL SONRA İLK''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik:
25 yıl sonra ilk kez böyle bir kaza yaşandı. Çok üzgünüz.

''TÜM POMPALARIMIZ ÇALIŞIYOR''

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:
Arkadaşlar şu an yoğunlaştığımız nokta tamamen arkadaşlarımızın çıkartılmasıyla ilgilidir. Adli süreç de konuşulacak.

Dalgıçlar girdi ancak görüş mesafesi 1 metre bile değil. Dalgıçların ulaşamayacağını, can tehlikesi olduğunu fark ettik. Onları da tehlikeye atamayız. Aşağıda 12 bin ton civarında su var.
Elimizdeki pompaların tamamı çalışır halde. İstanbul’dan da pompa getiriliyor şu an. Suyun ne kadar beslendiğini bilmiyoruz. O yüzden zaman veremiyoruz. Ama işimizin kolay olmadığını açıklıkla ifade etmeliyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.