'500 bürokrat'a açılan soruşturma durduruldu

'500 bürokrat'a açılan soruşturma durduruldu

İZMİR’deki ‘Fuhuş ve Casusluk’ davasının iddianamesinde adı geçen 500’e yakın bürokrat hakkında başlatılan soruşturmalar kapandı

İçişleri, Dışişleri, Maliye, Ekonomi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının adı geçen bürokratlarıyla ilgili kendi bünyelerinde başlattıkları soruşturmaların 'kumpas' tartışmalarının ardından durdurulduğu belirtildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 357 sanıklı dava bürokrasiyi de etkilemişti. İddianamede bürokratların çete içindeki hayat kadınlarıyla ilişki kurduğu, bu yolla da kurumlarıyla ilgili bazı bilgi ve belgeleri çeteye aktardıkları iddia edilmişti. İddianamede adı geçen bürokratlarla ilgili her bakanlık kendi bünyesinde soruşturma başlatmıştı. İçişleri Bakanlığı adı geçen 60 üst düzey bürokratı için Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda 4 Mülki Başmüfetiş görevlendirmişti. Müfetişlerin soruşturmalarını tamamlayarak raporlarını İçişleri Bakanlığı'na sunduğu belirlendi. Müfetişler raporlarında, "bürokratların yöneltilen suçlamaları kabul etmediği, inceleme ve soruşturmada herhangi somut delile ulaşılmadığı" ifade ederek herhangi bir kovuşturmaya yer olmadığını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü de kendi bünyesinde iddianamede adı geçen emniyet müdürleri ve polislerle ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında 16 polise kıdem durdurma cezası verilmişti. 16 polis 'kumpas' tartışmalarını da hatırlatarak cezaların kaldırılması için başvurdu.

İddianamede adı geçen kurumlarda çalışan 4'ü daire başkanı 5 üst düzey yönetici görevden alındı. Görevden alınan daire başkanlarından 2'si Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2'si Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), biri de Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nda (TAPDK) görev yapıyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.