65 yaş üstündeki yaşlılarımız sokağı unuttular

65 yaş üstündeki yaşlılarımız sokağı unuttular

Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, yaklaşık 2 buçuk aydır evlerinde olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ilişkin bir açıklama yaptı.

 "65 yaş üstünde ki insanlar tıbbi ve psikolojik açıdan gün geçtikçe sıkıntı çekiyorlar" diyen Özdemir,  "65 yaş ve üstü yaşlılarımızın evden dışarı çıkmalarına müsaade edilmesi hem moral ve manevi yönden, hem de vücut sağlıkları için yararlı olacaktır" dedi. 

Osman Özdemir;

2,5 aydır evlere hapsedilen 65 yaş üstünde ki insanlar tıbbi ve psikolojik açıdan gün geçtikçe sıkıntı çekiyorlar. Bu insanların vücutları hareket etmiyor, eklemlerinde kireçlenmeler, kemik erimeleri başladı. 10 gün yatan hastada kas erimesi olduğu doktorlar tarafından söyleniyor. Bunların yanına yaşa bağlı hastalıkları da eklersek yaşlılarımız kısa zamanda çok kötü duruma düşecektir.

Bu insanların her gün trafiğin kalabalık olmadığı saatlerde artık sokağa çıkmalarına müsaade edilmelidir. Vücutlarının yürüyüşle çalışması, enerji sarf etmeleri gerekmektedir. Hareket etmelerinin vücut fonksiyonlarının sağlıklı çalışmasına faydalı olacağı aşikardır.

65 yaş ve üstü yaşlılarımızın evden dışarı çıkmalarına müsaade edilmesi hem moral ve manevi yönden, hem de vücut sağlıkları için yararlı olacaktır. 

Bu zor süreçte onları korumaya çalışırken bütün fedakârlığı onlardan beklemek haksızlık olur. Bundan dolayı 65 yaş üzeri insanların sokağa çıkabilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Unutmamak gerekir ki 65 yaş üstündeki insanlar yılların tecrübesiyle kendilerini korumayı bilirler ve kurallara da uyarlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum