Aday bürokratlar istifa edecek

Aday bürokratlar istifa edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında toplam 21 büyükşehir ve il belediye başkan adayını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında toplam 21 büyükşehir ve il belediye başkan adayını açıkladı.

Erdoğan'ın açıkladığı isimler arasında 2 Bakan yardımcısı, bir Yüksek Seçim Kurulu üyesi, bir de Genel Müdür yardımcısı bulunuyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun Mart 2014 yerel seçimleri için hazırladığı takvim uyarınca, bürokratların en geç 1 Aralık 2013'e kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.

Bakan Yardımcıları da, 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olduklarından, onlar da diğer bürokratlar gibi görevlerinden ayrılmak durumundalar.

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı adaylar arasında, görevlerinden ayrılmaları gerekenler şöyle;

* Ak Parti Artvin belediye başkan adayı olan, Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe

* AK Parti Karabük belediye başkan adayı olan, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan

* AK Parti Mersin Belediye Başkan adayı olan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever

* AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı, YSK üyesi Fehmi Hüsrev Kutlu.

FATMA ŞAHİN, BAKAN KALABİLİR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı Fatma Şahin'in ise, halen yaptığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini sürdürmesinin önünde bir engel yok.

Yüksek Seçim Kurulu, dün aldığı bir kararla, bakanların "milletvekili ile aynı statüde sayılmaları gerektiğini", dolayısıyla aday olmaları halinde görevlerinden ayrılmalarına hukuki bir gereklilik olmadığını karara bağlamıştı.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.