AK Parti tam listeyi 1 Şubat'ta duyuracak

AK Parti tam listeyi 1 Şubat'ta duyuracak

17 Aralık ve diplomasi trafiğinin frenlediği aday tespiti sona yaklaştı. Tam liste, 1 Şubat'a kadar tamamlanıp kamuoyuna duyurulacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında iki gün üst üste uzun soluklu toplantılar yapan AK Parti Seçim İşleri Üst Kurulu, son anket ve raporlar eşliğinde kritik ilçelerde son rötuşları gerçekleştirdi. Erdoğan dün AK Parti Genel Merkezi'nde önce HSYK düzenlemesi konusunda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la görüştü. Ardından da Üst Kurul'la, başta İstanbul olmak üzere, kalan illerin adayları üzerinde mesai yaptı.Netleşen adaylar ise büyükşehirlerden başlayarak kamuoyuna duyurulmaya başlandı. Bugüne kadar Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Bursa'nın da aralarında olduğu 18 büyükşehirde 300'ün üzerinde ilçe belediye başkan adayı birkaç eksik dışında açıklandı.

Tüm ilçe adaylarının yaklaşık 3'de 1'ine denk gelen bu rakam, pazar günü daha da yükselecek. Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek törende İstanbul'un 39 ilçe belediye başkan adayı da resmen tanıtılacak. Törene Başbakan Erdoğan'ın da bizzat katılması bekleniyor.

Kalan ilçelere ilişkin listenin ise

1 Şubat tarihine kadar duyurulması öngörülüyor. Bugüne kadar 17 Aralık operasyonu ve ardından yaşanan sürecin aday belirleme çalışmalarını da olumsuz etkilediğini belirten AK Partili yöneticiler, halkın bu olaylara cevabını sandıkta vereceğinin altını çiziyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.