Ali Babacan siyaseti bırakıyor mu?

Ali Babacan siyaseti bırakıyor mu?

Daha önce siyaseti bırakacağını açıklayan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a ailesi de ‘eve dön’ baskısı yapmaya başladı. Ailesinin Babacan’a, ‘bizi de kurtar’ dediği belirtiliyor

Türk ekonomisinin son 11 yıldır kaptanlığını yürüten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da yol ayrımına geldi. AKP'nin kuruluşundan itibaren görev alanBabacan, 3. Dönem kriterine takılan bakanlar arasında bulunuyor. Daha önce de siyaseti bırakacağını açıklayan Babacan'a, son dönemdeaileden "ev dön" baskısı yapılmaya başladı. Babacan'ın yakın çevresinden edinilen bilgiye göre, Babacan'ın siyasete atılması ile birlikte BabacanTekstil'deki işler baba Hilmi Babacan tarafından yürütülmeye başlandı. Son 10 yıllık süreçteBabacan Tekstil, önemli ölçüde büyüdü. Bubüyüme geçtiğimiz yıllarda Ankara-İstanbul Yolu'nda açılan dev bir fabrika ile taçlandı. Ancak işlerinbüyümesi, beraberinde kontrol sıkıntısı da getirdi. Babacan Ailesi, işleri yetiştiremez hale geldi. Hatta kulislerde, şirketlerin idare konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşadığı da konuşuluyor. Bu gelişmelerüzerine Babacan Ailesi'nin, oğul Babacan'a, "artık yeter evine dön" uyarısında bulunduğu öğrenildi. Hattaekonomi bürokrasinde, ailesinin Babacan'a "biraz da bizi kurtar" çağrısında bulunduğu ifade ediliyor.

 

SİYASETİ BIRAKIYOR

Babacan'ın ise ailesinden gelen çağrıya olumlu yanıt verdiği ve 2015 yılında yapılacak milletvekili seçimleriile birlikte siyaseti bırakacağı bildirildi. Babacan'ın ismi, Cumhurbaşkanlığı ile milletvekili seçimleriarasında geçecek olan 10 aylık dönem için Başbakan olarak da geçiyor. Ayrıca Başbakan Erdoğan, Babacan'ın uluslar arası bir kuruluşun başına geçeceğini de daha önce açıklamıştı. Ancak Babacan'ın,tüm teklifleri reddettiği ve siyaseti bırakma konusunda kesin karar verdiği belirtildi.

Yiğit Bulut ayrılıyor mu?

Gezi Parkı Eylemleri sonrasında Başbakan Erdoğan'ın, ekonomiden sorumlu baş danışmanlığına atanan Yiğit Bulut ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. AKP yönetiminin ve Başbakan Erdoğan'ın çekirdek danışman kadrosunun "itirazlarına rağmen" baş danışmanlığı getirilen Yiğit Bulut'un, pes etmek üzere olduğu konuşuluyor. Bulut'un, Başbakan'ın yakın çevresinin birçok engellemeleri ile karşılaştığı ve bu engellemeler nedeniyle yeterli düzeyde Başbakan'a bilgi aktaramadığı ifada edildi. Kulislerde, bu durum Başbakan'ın eski danışmanlarının, Yiğit Bulut'u "püskürttüğü" şeklinde yorumlanıyor. Ve Bulut'un, Başbakan izin verirse, medyaya yeniden dönmek istediği de konuşulmaya başlandı.

AKP'de Kurtulmuş krizi

BABACAN'IN, iki yıl sonra siyaseti bırakması kesinleşirken, Babacan'ın ardından ekonominin patronluğunu kimin üstleneceği tartışma konusu oldu. Bugüne kadara Babacan'ın yerine, AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un ismi geçiyordu. Hatta ilk yapılacak revizyonda Kurtulmuş'un kabineye girmesi kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak son günlerde AKP kulislerinde, Başbakan Erdoğan ile Numan Kurtulmuş arasında sert rüzgarların estiği konuşuluyor. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, Başbakan ile Kurtulmuş'un arasının açılmasına, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde Kurtulmuş'un devre dışı bırakılması etkili oldu. Öncelikle Kurtulmuş'un ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçti. Ancak bu projeye Başbakan Erdoğan onay vermedi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba'nın yeniden aday gösterilmemesi ve Kurtulmuş'un yine aday belirlemelerinde bazı taleplerinin kabul edilmemesi gerginliğin daha da artmasına yol açtı. Kulislerde, Kurtulmuş'un geçtiğimiz günlerde kalp rahatsızlığı geçirmesinde, Başbakan ile yaşadığı gerginliğin etkili olduğu da konuşuluyor.

Taraf

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum