Anadolu Gençlik Federasyonu: Gençlik Politikası Oluşturulmalı

Anadolu Gençlik Federasyonu: Gençlik Politikası Oluşturulmalı

Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Mesut Karaağaç, Federasyon bünyesinde yapılan Gençlik Çalıştayına katıldı. Karaağaç çalıştayda yaptığı konuşmasında ülkemizin maalesef bir gençlik politikası yok, Gençlik Sivil Toplum kuruluşları’nın da önerileri

Gençler, her ulusun en değerli varlığıdır diyen Karaağaç, “Gençliğin taşıdığı değer; toplumla gelecek arasında bir bağ kurulmasını ve ulusların tarihi varlığını geleceğe taşımasını sağlayacak en önemli araç olmasından kaynaklanmaktadır” ifadelerini kullandı. 
 
Karaağaç, Türk gençliğine çok güvenen ve bunu her fırsatta vurgulayan Atatürk, Cumhuriyeti koruma görevini de bu nedenle gençlere vermiştir. Atatürk’ün gençliğe duyduğu güvenin temelinde, gençlerin Milli Mücadele'nin ilk dönemlerinden itibaren kendisine verdikleri destek bulunmaktadır. Bununla birlikte Cumhuriyetin kuruluş yıllarında da gençler, Atatürk ilkelerinin korunup ayakta tutulmasında önemli roller üstlenmişlerdir. Bugün gençlerimiz çok ve çeşitli sorunlarla karşı karşıya bulunmaktadır. Gençlerin sorunlarını sadece gençlerin sorunu olarak ele almak yanlıştır. Zira gençler toplumun en büyük kesimini meydana getirmektedirler. Bu nedenledir ki, kavramsal bir tanımlama yaparken “gençliğin sorunları” yerine “gençlik sorunları” demek daha doğrudur. Çünkü bu sorunlar, toplumumuzun tamamının sorunudur” dedi.
 
Gençlik Sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Genel Başkan Mesut Karaağaç; “ Bu sorunların bir kısmı, gençlerin kendisinden; yani yaşları gereği hayatı algılama biçimlerinden kaynaklanmaktadır. Ancak çok büyük bir kısmı ise; eğitim sistemi, bölgeler arası gelişmişlik farkları, cinsiyet, gelenekler (töreler), dini algılamalar, aile içi iletişim bozuklukları, demografik yapı ve istihdam politikaları gibi çok ciddi gerekçelere dayanmaktadır. Ülkemizde bütüncül ya da parçalı bir gençlik politikasının olmaması bu sorunların en temel kaynağıdır.  Acil olarak sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin gençlik hareketleri ve kanun koyucular bir araya gelerek ülkemizin gençlik politikasını oluşturmamız lazım” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.