Atanamayan öğretmenlere UMEM'le iş imkanı

Atanamayan öğretmenlere UMEM'le iş imkanı

Milli Eğitim Bakanlığı atanamayan öğretmenlere yeni iş imkanını UMEM projesiyle sağlıyor. Projeyle 6 ay boyunca eğitim alan öğretmenler farklı sektörlerde iş bulabilme imkanına sahip oluyor.

YASEMİN ASAN

Atanmayan öğretmenlere yeni iş imkanını UMEM sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü proje ile atanamayan öğretmenler 6 ay boyunca aldıkları eğitimle başka sektörde iş bulabilme imkanına sahip oluyor. Kursa giden kursiyerlere günlük 25 TL harçlık veriliyor. Bu güne kadar UMEM Projesi ile 16 bin 900 kurs düzenlendi ve bu kurslardan 165 bin 352 kursiyer faydalandı. Belge almaya hak kazanan katılımcıların ise yüzde 74,9'u istihdam edildi.

4 YILDAN BERİ UYGULANIYOR

İşgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla 'Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri / UMEM Beceri'10 Projesi' 4 yıldan beri devam ediyor. UMEM; Türkiye'de genç nüfusun, işgücü piyasasının talepleri doğrultusunda mesleki eğitim yoluyla mesleki bilgi, beceri ve niteliğini yükseltmek, istihdam imkanını artırmak amacıyla hayata geçirildi.

GÜNLÜK 25 TL HARÇLIK

Kursa katılan katılımcılar teorik eğitim ve staj eğitiminde günlük 25 TL cep harçlığı veriliyor. Ayrıca 'Genel Sağlık Sigortası' ve 'İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası'ndan yararlanıyor. Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi kapsamında bugüne kadar 16 bin 900 kurs/program düzenlendi ve bu kurs/programlardan 165 bin 352 kursiyer/katılımcı faydalandı.

Meslek planlaması sağlanacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, geçmişte sadece imalat sektörüne yönelik mesleklerle ilgili kurslar verildiğini ifade ederek, 'Şimdi hizmet sektörüne yönelik kurslar veriliyor. İspanyolca bölümü mezunu bir arkadaş 6 ay içerisinde aynı zamanda turizm işletmeciliği belgesi de alabilir. Bu sektörde çalışabilir. Bu kurslar parasız ayrıca cep harçlığı veriyoruz. Üstelik istihdam garantisi veriyoruz. Bu UMEM proje tek değil bu proje bunlardan sadece bir tane. Başbakan Davutoğlu'nun önemsediği meslek liseleri veya üniversite mezunlarının aldıkları eğitime ilave olarak alacakları ek eğitim ile yeni meslek planlaması haline gelmeleri sağlanacak' dedi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.