Bakan çocukları Cezaevi'nden çıktı

Bakan çocukları Cezaevi'nden çıktı

Reza Zarrab ve bakan çocukları tahliye edildi

Bugün 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonucu tutuklanarak cezaevine koyulan iş adamı Reza Zarrab, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, eski Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Özgür Özdemir ve Hikmet Tuner tahliye edileceği haberi gelmişti.

 

CEZAEVİNDEN ÇIKTILAR
Akşam saatlerinde ise tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından Reza Zarrab, avukatı Şeyda Yıldırım ile birlikte cezaevinden çıkış yaptı. Zarrab'ın ardından Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ile Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan'ın da cezaevinden çıktığı bilgisi verildi.

TAHLİYE SEBEBİ
5 kişi hakkında atılı suçların şüpheliler lehine değişme ihtimali, delillerin toplandıkları, sabit ikametgah ve konumları gereği kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığından ayrı ayrı tahliyelerine karar verildi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONDU
5 şüpheli hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu ve kamu davası açılıp savunmaları tespit edilene kadar ikametgahlarına en yakın karakola her cuma günü mesai saatleri içinde giderek imza atmalarına karar verildi.

TUTUKLU KALMADI
Soruşturma kapsamında tutuklu kimse kalmadı.

 

ZARRAB'IN AVUKATI KONUŞTU
Reza Zarrab'ın avukatı Şeyda Yıldırım, hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada tahliye kararının cezaevine ulaştığını kaydederek "Yoldayım şu an cezaevine gidiyorum (Metris). Ancak saat 17.00'den önce bırakmazlar. Üç tutuklu Metris'de, ikisi ise, Paşakapısı Cezaevi'nde" dedi. Tahliye kararının İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi İslam Çiçek tarafından verildiği öğrenildi.

84 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 84 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan isimler arasında yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Kaan Bayraktar, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. 17 Aralık soruşturmasının savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç ise geçtiğimiz günlerde soruşturmadan el çektirilmişti. Soruşturmayı Savcı Ekrem Aydıner yürütüyor.

SAVCI İTİRAZ EDECEK
17 Aralık soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner’in, 5 ismin tahliyesine ilişkin itiraz edeceği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.