Balyoz davasında şimdi ne olacak

Balyoz davasında şimdi ne olacak

Anayasa Mahkemesi’nin bugün verdiği Balyoz kararı, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök ve Karakuvvetleri eski Komutanı Aytaç Yalman’ı mahkemeye tanık oalrak çağırılmalarının da önünü açacak.

Mahkemenin verdiği karar Balyoz davasında savunmanın öne sürdüğü delillerin yeterince incelenmediğini ve savunma tarafından önerilen tanıkların dinlenmediğini de kapsıyor. Balyoz avukatlarından Haluk Pekşen bu kararın Balyoz davasında savunmanın dinlenmelerini istediği ancak mahkemece reddedilen Özkök ve Yalman'ın tanık olarak çağırılmasını sağlayacağnı söyledi.

TÜRKİYE'DE SİYASAL TARİH YENİDEN YAZILACAK

Pekşen Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı tarihi olarak değerlendirerek "Mahkeme Türkiye'de siyasal tarihin en önemli kararlarından birine imza atmıştır. Adalette insan haklarının vazgeçilmez bir unsur olduğunu vurgulamıştır." dedi

ŞİMDİ NE OLACAK

Pekşen bundan sonraki süreci de şöyle anlattı "Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından dava Kartal 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gidecek. Mahkeme AYM'nin kararları çerçevesinde hak ihlallerini görüşüp tahliye konusundaki kararı verecek. Bu arada yine AYM'nin verdiği karar çerçevesinde savunmanın ortaya koyduğu ancak bir önceki mahkeme tarafından görülmeyen deliller yeniden incelecek. Savcılığın ortaya koyduğu delil niteliği taşımayan ancak mahkemece delil olduğu kabul edilen (hard disk) unsurlar da mahkeme tarafından yeniden ele alınacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.