Başbakan Erdoğan Brüksel'de konuştu

Başbakan Erdoğan Brüksel'de konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beş yıl sonra çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e geldi. Erdoğan, Suriye'deki vahşetin dünyaca izlendiğini belirterek ''Cenevre-2'de ses ver demek zorundayız'' dedi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AA, Guardian ve CNN tarafından dünyaya servis edilen ve Suriye'de Esad rejimi tarafından işkence ile öldürülen kişilere ait olduğu iddia edilen fotoğraflarla ilgili açıklama yaptı.

 

"EY DÜNYA! SURİYE'YE SESSİZ Mİ KALACAĞIZ?"

Erdoğan otobüs üzerinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Dünya televizyonlarda az önce Suriye'deki vahşeti izledi. Brüksel'den sesleniyoruz.. Ey dünya Suriye'ye karşı sessiz mi kalacağız? Onbinlerce insanın nasıl öldürüldüğü gösteriliyor... Brüksel'de bu toplantıya müsaade eden Brüksel yönetimine teşekkür ediyorum. Bu demokratik gösteriye izin verdikleri için tebrik ediyorum... Ümit ediyorum ki AB ile yapılan görüşmeler AB'nin güç devşirmeleri noktasında farklı bir başlangıç olur diye ümit ediyorum... 17 ve 25 Aralık sizleri rahatsız etmesin. İftiralar asla yer bulmayacaktır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunu bilesiniz."

Erdoğan'ın hitap ettiği otobüsü üstünde, "Bizim sevdamız sınır tanımaz, Farklılıklarımız birliğimizdir" pankartları asılıyken, meydanda, "Haşhaşilerin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı, Seninle her yer AK Parti ustam, Bizler seninle bu yola kefenimizle çıktık, Biz gönül nikahlıyız usta, Adam izindeyiz"pankartları taşındı.

AYAKKABI KUTULU PROTESTO

Yüzlerce gurbetçinin olduğu alanın biraz ötesinde de TGB'li bir grup, "Hırsız Tayyip, Mustafa Kemal' in askerleriyiz" sloganları atarak ayakkabı kutuları gösterdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.