Başbakan Erdoğan: Rehinlerin Durumları İyi

Başbakan Erdoğan: Rehinlerin Durumları İyi

Başbakan Erdoğan, IŞİD'in rehin aldığı Türklerle ilgili "Musul'daki rehinelerin sağlık durumlarıyla ilgili bir sıkıntı yok." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan Irak’ta rehin tutulan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu yönünde bilgi sahibi olduklarını söylerken Telafer’de yaşananlarla ilgili olarak, “Telafer gelişmesi de hafife alınamaz bir gelişmedir.” dedi.

GİRİŞİMLER DEVAM EDİYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan, IŞİD'in kaçırdığı konsolosluk ve şoförlerle ilgili girişimlerin devam ettiğini belirtti. Başbakan Erdoğan, uluslararası boyutu olan olayla ilgili birçok ülke ile görüşme yaptıklarını vurgulayarak İran'la da görüşmelerin sürdürüldüğünü açıkladı.

"Obama TELEFONLARINA ÇIKMIYOR" İDDİASI

Abd Başkanı Obama'nın kendisinin telefonlarına çıkmadığı iddialarına ise "Ben Biden ile görüşüyorum çünkü Irak dosyasıyla o ilgileniyor. Ama medyada başka yorumlar yapılıyor" yanıtını verdi.

Trabzon dönüşü geniş kapsamlı bir toplantı yapılacağını belirten Erdoğan, "Sağlıkları gayet iyi durumda" dedi.

TELAFER'İN KUŞATILMASI

Türkmenler'in yoğun yaşadığı Telafer'deki IŞİD'in kuşatmasıyla ilgili de endişeli olduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Bugün son bir gelişme Telafer gelişmesidir. Telafer gelişmesi de hafife alınamaz bir gelişmedir. Malum Telafer’de Türkmenlerin ağırlıklı olduğu bir yapı var" dedi.

Erdoğan, "Döner dönmez yapacağımız toplantıda ne adımlar atacağız onun kararını alacağız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.