Başbakan'a Gülen cemaatinden sulh mektubu

Başbakan'a Gülen cemaatinden sulh mektubu

Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'de gazeteci ve yazarlarla buluştu. Toplantının bir bölümü basına kapalıydı. Toplantıya katılanlar çıkışta görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Gazeteci Fikret Bila, "Başbakan isim vermedi ama Gülen ya da cemaatin üst düzey bir is

Toplantıya katılan gazeteci ve yazarlar çıkışta açıklamalarda bulundular:    

AKİF BEKİ (HÜRRİYET GAZETESİ YAZARI): YAZILI TEKLİF GİTMİŞ AMA PAZARLIĞA AÇIK OLMADIĞINI SÖYLEDİ
İfadeleri güçlüydü. Kendisini güçlü sözlerle ifade etti Başbakan. Operasyonu 'Hükümete yapılan yargı darbesi' olarak nitelendirdi. 4 saat boyunca bu konu etrafında konuşuldu. 17 Aralık komplosu dediği hadiselerin yansımaları konuşuldu.
Yazılı olarak iletilen bir teklifin olduğunu söyledi. Dershaneler ve atamalar konusunda pazarlık teklifleri geldiğini ama bu konularda pazarlığa açık olmadığını söyledi. Başbakan 'paralel devlet örgütlenmesini temizlemekte kararlıyız' sözlerini de kullandı.

FİKRET BİLA: CEMAATTEN BAŞBAKAN'A SULH MEKTUBU
Başbakan, Ergenekon ve Balyoz davalarında sanıkların isyanıyla ilgili olarak ''Yeniden yargılama haktır. Meclis’te düzenleme yapılabilir'' dedi. Kesinleşmiş davalar için bazı düzenlemeler yapılabileceğini söyledi. HSYK’nın yapısı yeniden düzenlenebilir. Buna da açık gözüküyor.
Sürekli ‘Şantaj altında çalışamayız’ dedi. Operasyonun durdurulması gibi beklentiler içinde olduğunu anladım. Islak imzalı mektup gelmiş. Gülen ya da üst düzey cemaat mensubundan gelmiş anlaşılan. 
GÖREVDEN ALMALAR
Bu tür değişikliklerin paralel devlete mensup olduğunu düşündükleri bürokratlarla ilgili olacağını söyleyebiliriz. Görevden alınma ya da görev yerlerinin değiştirilmesi gibi.
GENELKURMAY’IN SUÇ DUYURUSU
Yeniden yargılamaya olumlu baktığını ifade etti. Hukuki yol varsa yeniden yargılamadan yana olduğunu söyleyebiliriz
ELİ CEBİNDE SAVCI
Paralel devlet içinde olduğunu düşündüğü savcıların böyle bir tutum sergilediğini söylüyor. Alaycı üslup kullandıklarını ifade etti. 
GÖZALTI LİSTESİ
Gözaltı listesinde isimleri geçen işadamlarının uluslararası alanda büyük yatırımlar yapan kişiler olduğunu, onların itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.
BDP’LİLERİN TAHLİYESİ
Yargı kararının sözkonusu olduğunu belirtti. Net bir ifade kullanmadı ama parlamenterlerin bırakılmasının hükümetleri döneminde yapılan AYM’ye bireysel başvuru kapsamında olduğunu anımsattı.

MEHMET BARLAS (SABAH GAZETESİ YAZARI): BDDK HALK BANKASINI İNCELEMİŞ
Başbakan, Halk Bankası konusunda ‘BDDK’ya talimat verdik, incelettik, Halk Bankası tertemiz çıktı’ dedi. Anladığım kadarıyla Ergenekon ve Balyoz davasında iade-i muhakeme yolları araştırılıyor. Adalet Bakanı’na talimat vermiş. Yanlışlık varsa nasıl düzeltilir diye araştırılıyor şimdi.

CAN PAKER: KİMSEYLE PAZARLIĞA GİRMEYİZ DEDİ
Başbakan çok kararlı. Bunu Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bir darbe olarak lanse ediyor. Açılım sürecine etki etmeyeceğini söyledi Beşir Atalay. Başbakan da ‘Kürt meselesi demek yanlıştır. Kürt vatandaşımın sorunu olabilir. Avrupa’daki bildiğim devletler bunu körüklüyor’’ dedi. AB ile ilişkilerde gevşeme olmayacağını söyledi. Cemaatle ilgili olarak da ''Kimseyle pazarlığa girmeyiz'' dedi.

DOĞU ERGİL (BUGÜN GAZETESİ YAZARI): SAPASAĞLAM DURDUĞUNU SÖYLEDİ
Başbakan, kendisinin şahıs olarak, hükümet olarak sapasağlam durduğunu, uluslararası düzeyde Türkiye’nin fazla fire vermediğini söyledi.Başbakan yolsuzluğun bir araç olarak kullanıldığına ve hükümetinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına inanıyor. 

ALİ BULAÇ (ZAMAN GAZETESİ YAZARI): DEVLETİN İÇİNDEKİ YAPILANMAYI TASFİYEDE KARARLI
Camiaya karşı operasyon düzenlenecekse bunun binlerce insanı mağdur edebileceği söylendi. Başbakan da ''Bu konuda dikkatliyiz. Öyle bir şeye mahal vermeyiz. Ama devletin içinde yapılanma varsa onları tasfiye etme konusunda kararlıyız'' dedi.

Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yeniden yargılanması konusunda iade-i muhakeme olabileceğini söyledi. Bu konuda Adalet Bakanlığı'nın çalışması olduğunu belirtti

ERDOĞAN'DAN TIR AÇIKLAMASI

Dolmabahçe Başbakanlık ofisinde basına kapalı gerçekleşen toplantıda Başbakan Erdoğan, Hatay'da durdurulan TIR ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

''TIR olayı MİT Yasası'nın 26. maddesine göre yasaldır'' diyen Başbakan Erdoğan, ''Yargı üzerine vazife olmayan bir şey yapmaya kalktı. 17 Aralık'ın devamıdır. Her ikisi de paralel devletin işidir'' ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN'IN SÖZÜNÜ ETTİĞİ MİT YASASI'NIN 26. MADDESİ ŞÖYLE:
''MİT mensuplarının görevlerini yerine getirirken, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan ötürü haklarında cezai takibat yapılması Başbakan'ın iznine bağlıdır''

GÜLEN SULH MEKTUBU GÖNDERMİŞ

Türkiye Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur da Başbakan'la toplantıya katılan isimler arasındaydı. Oğur, toplantının ardından Twitter'da ''Fethullah Gülen, Başbakan'a bir sulh mektubu göndermiş'' diye yazdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.