Beştepe artık resmen Devlet Sarayı

Beştepe artık resmen Devlet Sarayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Kasım Çarşamba günü devlet günü çerçevesinde olağan görüşmelerini, Çankaya Köşkü yerine Beştepe Yerleşkesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Kasım Çarşamba günü devlet günü çerçevesinde olağan görüşmelerini, Çankaya Köşkü yerine Beştepe Yerleşkesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapacak. Devlet Günü olağan görüşmelerinin yeni bir mekanda yapılacak olması, Cumhuriyet tarihi açısından sembolik öneme sahip

SARAY ADINI MİLLİYET DUYURMUŞTU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yeni Başbakanlık binası olarak inşa edilen ancak daha sonra Cumhurbaşkanlığı'na devredilen Beştepe Yerleşkesi'nin resmi adı, 28 Ekim'i 29 Ekim'e bağlayan geceyarısı, Erdoğan'ın programı ile resmiyet kazanmıştı. Yerleşkenin yeni adının Ak Saray söylentilerinin aksine Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak konduğu ilk kez Milliyet.com.tr tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.

MGK ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE YAPILDI
Erdoğan, 29 Ekim'de saat 10.00'da tebrikleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. 29 Ekim Resepsiyonu da bu mekanda verilecekti. Ancak bu resepsiyon Ermenek'teki maden faciası nedeniyle iptal edildi. Erdoğan, Beştepe'de Alevi toplumunun temsilcilerine Muharrem Aşı yemeği verdi. Bu süreçte tarihi nitelikteki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ile ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi dahil bazı büyükelçilerin güven mektupları nedeniyle kabulleri Çankaya Köşkü'nde yapıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDA ÜÇ ÖNEMLİ GÖRÜŞME
Devlet Günü görüşmeleri normalde Ankara'da Perşembe günleri yapılıyor. Ancak Erdoğan'ın programı nedeniyle bu hafta olağan görüşmeler bir gün öne çekildi. Erdoğan; Çarşamba günü saat 12.30'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan, saat 14.30'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ve saat 17.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüşecek. Devlet Günü görüşmeleri ilk kez Çankaya Köşkü yerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum