Bugün Mevlid Kandili

Bugün Mevlid Kandili

Mevlit Kandili nedeniyle mesaj yayımlayan Prof. Dr. Görmez "Müslümanlar arasındaki dikkatsizlik ve özensizlik acı veren yük olmaya başladı" dedi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu geceye (Pazarı pazartesiye bağlayan gece) denk gelen Mevlit Kandili nedeniyle açıklama yaptı. Görmez -"Mevlid-i Şerifini idrak edeceğimiz Peygamber Efendimiz'in (SAV) örnekliği ve rehberliği, Müslümanların ve insanlığın bugün içine düştüğü her türlü badireyi atlatması ve özlenen aydınlığa kavuşması yolunda yegane melceimizdir (Sığınağımızdır)" dedi.

'ÇETİN SINAVLARDAN GEÇİYORUZ' 
"12 Ocak pazarı pazartesiye bağlayan gece, Resûl-i Ekrem Efendimiz'in (SAV) dünyamızı teşriflerinin 1443'üncü sene-i devriyesini idrak edeceğiz" diyen Görmez, insanlığın çok çetin sınavlardan geçtiği günler yaşandığını vurguladı. Görmez şunları kaydetti: "Yerel, bölgesel ve küresel ölçekte yaşanan sorunlar, zaman zaman insanlığın ölmekle karşı karşıya kaldığına dair bizlerde ciddi endişelere neden olmaktadır. Hassaten ona ümmet olanların birbirleriyle olan ilişkilerindeki dikkatsizlik, özensizlik ve ölçüsüzlük, bugün biz Müslümanlar için artık acı veren birer yük olmaya başlamıştır." Görmez "Hz. Peygamber'in kuşkusuz, bütün Müslümanlar için her zaman ve her asırda yegane örnek olduğuna" dikkat çeken açıklamasında "Bugün ülkemizde yaşanan gerilim ve çekişmelerin, İslâm dünyasında yaşanan medeniyet içi şiddet ve çatışmaların, biz Müslümanların topyekûn insan yetiştirme düzeneklerimizi, bilgi ve bilinç üreten mekanizmalarımızı yeniden gözden geçirmemizi zorunlu hale getirmektedir" ifadelerine yer verdi. 

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.