Bülent Arınç: Cami değil okul yaptırın

Bülent Arınç: Cami değil okul yaptırın

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Türkiye'de artık cami değil eğitim kurumları yapılmalı.' dedi.

Cami ve Kur'an kursu yapmayı düşünen hayırseverlere seslenen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  Türkiye'nin eğitim kurumlarına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Yalova ve Orhangazi'de Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu inşaatı ve körfez geçişinde incelemelerini tamamlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç,  bir dizi açılışa katılmak üzere Bursa'ya geldi.

'CAMİ DEĞİL OKUL YAPTIRIN'
Burada, işadamı Hasan Öztimur'a 'fahri doktora' unvanı veren Arınç, Öztimur'un mükemmel bir fakülte ve dekanlık binası yaptırarak üniversiteye bağışladığını söyledi.

HAYIRSEVERLER BİRLEŞMELİ
Eğitime katkının, geleceğe, gençlere katkı, ülkeye yapılacak en büyük, en hayırlı işler olduğunu vurgulayan Arınç, geçmişte 'hayırseverlik', 'Allah rızası' denildiğinde halkın daha çok cami, Kur'an kursu yapmayı anladığını belirtti.

Bu konuda çok büyük işler yapanlar bulunduğunu ancak artık Türkiye'nin ihtiyacının eğitim kurumları olduğunu dile getiren Arınç, 'Ne kadar hayırseverimiz varsa kendi imkanları yetmiyorsa başkalarıyla birleşerek eğitim kurumları yapmalı, fakülteler, liseler, meslek liseleri, ilköğretim kurumları yapmalı' değerlendirmesinde bulundu.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.