Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 6 saat 20 dakika sürdü.

Bakanlar Kurulu sonrası hükümet sözcüsü Bülent Arınç gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DANIŞTAY'IN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

Üzücü olaylar yaşandı. Danıştay 6. Dairesi'nin verdiği karara ilişkin Greenpeace'in üyeleri için, 2 karar alındı. 3573 sayılı kanuna göre karar alındı. Karar, bu tür termik santrallerin belli bir uzaklıkta olması konusunda, yapılmaması konusunda yürütmeyi durdurma kararıdır. 2 ay içinde esastan uymak zorundadır.

Biz burada taraf değiliz. Taraf bir şirkettir. Şirket gereğini yerine getirecektir. Biz bunu takip etmekle görevliyiz.

ZEYTİNLİKTE İSPANYA'YI BİLE GEÇTİK

Türkiye'de bazı bölgeler Hükümet'in verdiği teşviklerle dağ taş zeytin ağacı dolmuştur. İspanya'nın da önüne geçtik. Ama Türkiye'nin enerjiye de ihtiyacı vardır. Doğanın korunması ve enerjiye olan ihtiyaç arasındaki dengeyi kurallara bağlamak gerekiyor.

İDRİS NAİM ŞAHİN'İN PARTİ KURMASI

Bunu değerlendirmeye bile gerek yok. Bahsettiğiniz şahıs konusunda, kuracakları şeyin ne olacağını bilsinler, kuracakları partinin toplumda hiçbir karşılık olmayacağını söylemiştim.

Türkiye'de şuanda 100'den fazla parti var. Toplumun ciddi bir kesimine hitap edebilecek olanlar parti kurmalı. Bu insanlar milletvekili olduysa, AK Parti'den seçildikleri için kıymetleri vardı. Bir daha da bu isimleri bana sormayın lütfen.

HDP KENDİNE DÜŞEN MİSYONU YERİNE GETİRMELİ

6 Ekim'den bu yana ortalığı yakıp yıkanlara karşı hareket etmeyip bizden ne bekliyorlar? Ama onlar da kendilerine düşen misyonu yerine getirmek zorundalar.

HDP'li dostlarıma söyleyeceğim tek şey şudur: Siz, Öcalan'ın örsüyle Kandil'in çekici arasında kalmayın. Siz bir siyasi partisiniz. Özgür olun, kararınızı kendiniz verin ve burada üstleneceğiniz rolü, cesaretle üstlenin.

Yol kesme yakma yıkma kesinlikle olmayacak Yapanlar lanetlenecek. Adadan haber geldi diye amel etmeyi bıraksınlar. Asıl biz beklemedeyiz, onların tavrını merak ediyoruz.

EMNİYET'TE EMEKLİLİK

Emeklilik meselesi kötü bir şey değildir. Sayın Cemil çiçek o şişkin kadrolarda emeklilikte özendirme yapıp emeklilik sağladı. 1500 işi ne zaman emniyet müdürü olacağım diye beklerse bu şişkinliği özlük haklarına dokunmadan eritmemiz lazım.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.