Bütçesi sınırlı olanlara en ucuz akıllılar

Bütçesi sınırlı olanlara en ucuz akıllılar

Yüksek vergiler nedeniyle telefon fiyatlarında dünyanın en pahalısı olan Türkiye’de her şeye rağmen ortalama 500 liraya yeni nesil akıllı cihazlar da almak mümkün.

Üst segment bir akıllı telefonun 2 bin 500 ile 3 bin 500 lira arasında satıldığı Türkiye’de uygulama indimek, HD çekim yapmak gibi pek çok işlevi aynı şekilde yerine getirebilen ve ortalama 500 lira fiyattan satışa çıkan orta segment telefonlar da hızla yayılıyor.  
 
Bütçesi sınırlı olanlara

Bütçesi yüksek fiyattan cihaz almaya yeterli olmayan ya da ben bir telefona o kadar para vermem zaten üst segment özelliklerini kullanmıyor diyorsanız sizin için hem uygun fiyatlı hem de yeni nesil özellikli birkaç seçenek hazırladık...

Altın kaplama HTC’ler geliyor

Tayvanlı telefon üreticisi HTC, 18 ayar altından yaptığı One modelinin satışına başlayacağını duyurdu. Apple’ın iPhone 5s modeli ile altın rengini sunmasından sonra birçok firma bu renkte telefon üretmeye yönelmişti. Ancak HTC çıtayı biraz daha yükselterek One modelini 18 ayar altın ile kapladı. Özel üretim olarak adlandırılan cihazdan yalnızca 5 adet üretilecek. Cihazın fiyatı 8 bin 800 lira.


 
Obama’dan Samsung’a yasak
 
Bugün kavisli ekrana sahip akıllı telefonu Galaxy Round’u pazara çıkaran Samsung’un son üç senedir ABD’li rakibi Apple ile girdiği telif hakkı ihlali davası hâlâ devam ediyor. Fakat ABD’deki davalarda ibre Apple’dan tarafa kaymaya başladı. Her iki firmanın da aldığı patentlerin birbiri tarafından izinsiz kullandığına kanaat getiren mahkeme, bundan sonraki işi parlamentoya bırakmıştı. ABD Parlamentosu ise her iki firmanın bazı modellerinin satışına yasaklama getiren yasalara imza atmıştı. 
 
25 yıl sonra bir ilk
 
Apple’a getirelen yasaklama Bezay Saray’dan geri dönerken, aynı tutumdan Samsung yararlanamadı. Geçen ağustos ayının sonunda Apple’a getirilen yasaklamaya Obama, red hakkını kullanırken, Samsung’a getirelen yasaklamaya onay verdi. Beyaz Saray 25 yıl aradan sonra ilk defa bir yasaya reT hakkını kullanırken, aynı tutumdan Samsung’un yararlanamaması Güney Kore medyasında geniş yer aldı. Bazı uzmanlar ise Obama’nın Apple’a ayrıcalık yapmadığı, FRAND ilkesi gereğince zorunluluk derecesi taşıyan patentlerin kullanımında esneklik olduğuna dikkat çekti.

Murat  GÜLDEREN - BUGÜN GAZETESİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.