CHP'de istifa işkencesi

CHP'de istifa işkencesi

CHP'deki ulusalcı vekiller Emine Ülker Tarhan'ın istifasıyla isyan bayrağını açtı. CHP'li vekiller bir hafta arayla istifa edecek.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin ardından bayrak açan CHP'deki muhalefet, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın istifası ile harekete geçti. Ulusalcı muhalifler bir hafta ara ile istifa etme planını devreye soktu. Amaç ise CHP'de uzun süreli çalkantı oluşturmak.
CHP'deki ulusalcı vekiller Kılıçdaroğlu'nun paralel yapıya yakınlık göstermesinin ardından harekete geçti. Tarhan, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Gülen Cemaati ile ilgili yakınlığı ilk eleştiren isimler oldu. 30 Mart yerel seçimleri sürecinde CHP yönetimi ile Gülen Cemaati'nin yakınlaşması, ardından da sağ kökenli adayların gösterilmesi parti içindeki ulusalcı kanadın tepkisini çekti. Bardağı taşıran son damla ise CHP'nin İnsanoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesi oldu.

BAYKAL MESAFELİ DAVRANIYOR
Deniz Baykal'ın bu krizde istifacı vekillere destek vermeyeceği öğrenildi. Tarhan'ın istifası ile CHP'de başlayan sürecin, Batum, Güler ve Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz gibi isimlerin istifası ile devam edeceği belirtiliyor.

EN FAZLA KONUŞULAN KONU
Tarhan, istifa ettikten sonra CHP'de sadece bu konunun konuşulduğu öğrenildi. Her hafta CHP'de bir istifanın olacağı ve o hafta içinde ise o istifanın konuşulacağı, bu şekilde yönetime mesaj verileceği öğrenildi.

İlk işaret Batum'dan
Tarhan'ın istifasının ardından CHP'de gözler diğer 'ulusalcı' vekillere çevrildi. 2015 genel seçimlerine gidilen süreçte istifa için ilk işareti veren isim Süheyl Batum oldu. Batum, Tarhan ile aynı yolda, aynı düşünceleri paylaştıklarını belirterek, istifaların süreceği mesajını verdi. CHP'nin son dönemde tutarsız politikaların kurbanı olmaya devam ettiğini savunan Batum, 'Karşımızda Türkiye'nin batısı için başka, doğusu için başka ve gelişmelere göre politika üretmeye çalışan bir CHP var. Herkese göre politika geliştirene halk oy vermez. Bir dik duruşun, bir politikan olur. O politikana göre gelişmeleri şekillendirirsin. Herkesin gönlü olsun da oy alalım, iktidara gelelim anlayışı ile iktidara gelen bir parti görülmemiştir. Rüzgarın önünde savrulmamak gerekir' diye konuştu.

POLİTİKA ÜRETEMİYOR
Batum, CHP içinde geniş bir grup olarak Emine Ülker Tarhan'ın tüm açıklamalarına katıldıklarını ve Tarhan gibi düşündüklerini belirterek, 'CHP politika üretemiyor. Çıkış yolunu gösteremiyor. Gelişmelere göre politika belirlemeye çalışıyor. Her gün başka bir şey söylüyor imajı yaratıyor. Halk da derinliği olmayan politikalara prim vermiyor. Halk yorgun ve kötü iktidardan kurtulmak istiyor. Ancak CHP'nin kötü yönetilmesi nedeniyle, CHP ile buluşamıyor. CHP'yi sarsarak kendine getirmek istiyoruz. Bir hafta 10 gün içinde pek çok arkadaşımız CHP'de durumlarını gözden geçirecek. İstifalar sürecektir' dedi.

Kaynak : YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.