Çok fena kar geliyor!

Çok fena kar geliyor!

Türkiye, bugün Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Bir çok yerde yoğun kar yağışı görülecek.

Türkiye'ye beklenen yoğun kar yağışı geldi. Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 6 ila 10 derece arasında düştü. Yurt genelinde ise yarından itibaren sert düşüşler görülecek.

Türkiye, bugün Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Ardahan ve Hatay çevrelerinde yağış bekleniyor.

KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK BÖLGELER?

Tahminlere göre, yağışlar, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz ile Ordu, Giresun ve Trabzon'un batısında kuvvetli olmak üzere genellikle kar yağışı etkili olacak.

İSTANBUL'DA KAR AKŞAM YAĞACAK

İstanbul'da sabah saatlerinde görülecek yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerde kara, akşam saatlerinden itibaren ise il genelinde kar yağışına dönüşecek.

Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı yaşanacak.

ÇARŞAMBA GÜNÜ KAR YAYILIYOR

Çarşamba günü, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış olacak. Orta ve Doğu Akdeniz kıyı şeridinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışlar, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda aralıklarla kuvvetli gerçekleşecek.

PERŞEMBE GÜNÜNÜN HAVASI

Perşembe günü ise kuzey ve doğu kesimlerde kar yağışı, Orta ve Doğu Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de fırtına, ülke genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı etkisini sürdürecek.

HAVA SICAKLIĞI ÇOK DÜŞECEK

Hava sıcaklığı, yarın kuzeybatı kesimlerde, 11 ve 12 Aralık'ta ise ülke genelinde 6 ila 10 derece azalacak.

İSTANBUL'DA KAR ÖNLEMLERİ

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kar yağışına karşı, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri hazırlıklarını tamamladı. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle kentin giriş ve çıkışlarında yaptıkları uygulamalarla sürücüleri yağışa karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Denetimlerde, birçok aracın kışa hazır olduğu, bazılarının ise bu mevsimde trafiğe çıkma koşullarını taşımadığı görüldü.

ÇEKME HALATI VE ZİNCİRSİZ ÇIKMAYIN
5 GÜN KAR VAR

Sürücüleri, kış tedbirlerini almaları konusunda uyaran Üstün, araçta çeki halatı ve zincir bulundurmaları gerektiğini vurguladı. Kış lastikleri olmadan yola çıkılmaması uyarısında da bulunan Üstün, şöyle konuştu:

"Araçlarını kışa uygun hale getirmelerini istiyoruz. Gece saatlerinde başlayacak ve 5 gün sürecek kar yağışının kenti olumsuz etkileyeceği düşünüldüğü için bir kriz merkezi oluşturuldu. İlgili kurumlar yollarda temizlik yapacak. Emniyetin ilgili birimleri de yaşanacak sıkıntılara anında müdahale etmek için gerekli tedbirleri aldı. Bütün yapılacak tuzlama ve yol açma çalışmalarına ilave olarak personelimiz ve belediye ekiplerince E-5 ve TEM Otoyolu üzerinde 10 ayrı noktaya çekiciler ve 5 ayrı noktaya da ağır taşıtları kaldırmak için vinçler yerleştirildi. Çekici ve vinçler, 24 saat esaslı olarak yolda kalan araçlara ve meydana gelen trafik kazalarına müdahale etmek için 5 gün boyunca vatandaşlarımıza hizmet verecek."

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.