Çok kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Çok kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yer yer çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Isparta ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı, Çanakkale'nin kuzeydoğu, Trabzon ve Giresun'un iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı, Çanakkale'nin kuzeydoğu, Trabzon ve Giresun'un iç kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

    

İSTANBUL'DA SABAHA KARŞI YAĞMUR ETKİLİ OLDU

İstanbul'un bazı bölgelerinde saat 05.00 sıralarında yağmur etkili oldu.

Sabaha karşı başlayan sağanak yağış sırasında, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde bulunan vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı.

Bazı vatandaşlar yanlarında bulunan şemsiyelerini açarak yağmurdan korunurken, bazıları ise çevredeki iş yerlerinin tentelerine ve otobüs duraklarına sığındı.

Yağmur nedeniyle yollarda da kısa sürede su birikintileri oluştu; D-100 Karayolu'ndaki sürücüler de araçlarının dörtlülerini yakarak ilerledi.

BALIKESİR'DE SEL SUYUNA KAPILAN KADIN KAYBOLDU

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Asmalıdere Mahallesi'nde dün sabah yağan şiddetli yağışın ardından evinin önünde bulunan ahırın yağmur suyuyla dolması üzerine içerde bulunan hayvanları kurtarmak için ahıra girmeye çalışan 55 yaşındaki Pakize Kalfalı, sel suyuna kapılıp kayboldu. Başta AFAD olmak üzere Gönen ve Balıkesir'den gelen kurtarma ekiplerinin arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı. Akşam saat 20.00'de havanın kararmasının ardından arama çalışmalarına ara verildi. Kalfalı'yı arama çalışmalarına bu sabah yeniden başlanacağı öğrenildi.

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.