Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Yıl İçinde Konutları Yapacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Yıl İçinde Konutları Yapacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 9 bin 57 kişinin hayatını kaybettiğini, 52 bin 979 kişinin yaralandığını, 6 bin 444 binanın yıkıldığını bildirdi.

Kahramanmaraş'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunduktan sonra önemli açıklamalarda bulundu. Ardından Hatay'a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan HATAY'da şu açıklamalarda bulundu:

500 km çapında bir alanda etkili olan depremin yol açtığı yıkıma hava şartlarının zorluğu eklendi. Devletin tüm imkanlarını seferber ederek afet bölgesine yönlendirdik. Şartlar çok açık ve net ortada. Böyle büyük bir felakete hazırlıklı olmak mümkün değil. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız. Kimseyi mağdur etmeyecek bir afet yönetimi yürüteceğiz. Bu dönem bir birlik ve beraberlik dönemidir. Bu dönemde siyasi çıkar uğruna çirkefçe hala olumsuz kampayanlar yürütmeyi hazmedemiyorum. Üzerimde bulunan makamın sorumluluğu olmasa çok daha farklı konuşurum.

"1 YIL İÇİNDE KONUTLARI YAPACAĞIZ"

Tüm depremzedelere 10'ar bin lira verme kararını açıkladık. 1 yıl içinde felaketzedelerimizin konutlarını 10 vilayette yapacağız. Malatya'da Elazığ'da Van'da Bingöl'de olduğu gibi Hatay'ımızda da Kahramanmaraş'ımızda da diğer 8 ilimizde de bunları yapacağız.

60'I AŞKIN ÜLKEDEN DESTEK

60'ı aşkın ülkeden destek ve yardımlar geliyor. Azerbaycan başta olmak üzere İsrail, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt desteklerini vermiş durumda. Madden nakdi, ayni yardımlarını gönderiyorlar. 9 bin 57 kişi hayatını kaybetti. 52 bin 979 yaralı sayısı. 6 bin 444 bina yıkıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.