Cumhurbaşkanı Erdoğan TYB Genel Başkanı Arıcan’la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan TYB Genel Başkanı Arıcan’la görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ı makamında kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşmede Genel Başkan Arıcan, kuruluşunun 45. Yılını kutlayan TYB’nin çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yeni anayasa" çağrısına sivil toplum kuruluşu olarak katkı vermek için akademisyenler ve hukukçuların katılımı ile çalıştay düzenlediklerini belirten Arıcan, “Sayın Cumhurbaşkanım; Darbelerin izlerini silecek, sivil, demokrat, kapsayıcı, darbecilerin anayasasının yerine milletimizin anayasasını yapmak için kamuoyuna bir çağrınız olmuştu. Türkiye'nin yeni ve sivil bir Anayasa’ya olan ihtiyacın önemine vurgu yapmak amacıyla “Anayasada usul ve üslup” başlıkları altında gerçekleştirdiğimiz çalıştaylar kamuoyundan da büyük ilgi gördü. Akademisyenler, hukukçular ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin katılımı ile düzenlenen çalıştayımızı “YENİ ANAYASA” ismiyle kitaplaştırarak ilgili kurumların istifadesine sunduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.