Davutoğlu grup toplantısında konuştu

Davutoğlu grup toplantısında konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısında partililere sesleniyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında konuştu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:
12 yılda ülkemizin gerçekleştirmiş olduğu başarı ortadadır. Birçok sektöre yapısal dönüşüm hareketi başlatacağız. Reel sektöre yönelik 9 farklı alanda yapacağımız reformları kamuoyuna açıkladık.

KOMŞU ÜLKELERLE TİCARET
Bu hafta Bursa'da iş adamlarıyla biraraya geldik. Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Irak'a bir ziyaret planlıyorum. Irak'la yüksek işbirliğini yeniden canlandıracağız. Yunanistan'a da yapacağım ziyarette işbirliğini ele alacağız. Sayın Putin'le de görüştük Rusya'yla da ticaretimizi en üst düzeye çıkaracağız.

AK Parti'nin olmadığı yerde siyasi istikrardan bahsedilemez. Afrika açılımımız geçici değil kalıcıdır. Latin Amerika'da kalıcıyız. İşadamlarımızın önünü açmaya çalışıyoruz. Aktif durumlarından dolayı ihracatçılarımızı ve sanayicilerimizi tebrik ediyorum.

İşadamlarımızın dinamizmi Türkiye'nin dinamizmidir. Bursa'da 720 milyon değerinde 21 eseri hizmete sunduk. İstanbul'da Aksaray-Yenikapı arasındaki metro hattını açtık. İstanbul 2023'e kadar şehir metro hatlarıyla donatılacak.

"1 YIL BOYUNCA DÜNYA EKONOMİSİNİ BİZ YÖNETECEĞİZ"
İstanbul bize medeniyetimizin mirasıdır. Tarihimizi korumak için ulaşımı yerin altına çekmek zorunludur.

Yarın iş güvenliği paketini kamuoyuyla paylaşacağız. G20 zirvesine katılacağız. Türkiye 1 Aralık'tan itibaren dönem liderliğini alacağız. Türkiye 1 yıl dünya ekonomisinin dümeninde olacak.

Bursa'da geçen yıl 12.5 milyar dolar ihracat yapıldı. 2002 yılında Türkiye'nin ihracatı 36 milyar dolardı. İşte büyümek bu.

"HZ. MEVLANA VE HACI BEKTAŞ ARASINDA BİR FARK YOK"
Bu topraklardaki tüm erenlere sahip çıkmak bizim görevimizdir. Bizim için Hacı Bektaşi ile Hz. Mevlana arasında bir fark yoktur. Hacı Bektaş'ı ziyaret eden ilk Başbakan olarak bana gurur vermiştir.
Bir devlet iki şeyle kaim olur: Tarihdaşlık ve ortak vatandaşlık bilincidir.
Alevi - Bektaşi geleneği 12 imam geleneği ve Hz. Peygamber'e kadar giden silsiledir.
Horasan erenlerinden Hoca Ahmet Yesevi'ye kadar giden damardır. Alevi vatandaşlarımıza yardımcı olacağız Hacı Bektaşi ve Hz. Mevlanı'nın türbelerin ziyaretinden de ücret alınmayacak.

"BENİ ALİ DİYE KARŞILADILAR"
Bizim bu ziyaretimiz alevi vatandaşlarımızla kucaklaşmamız birilerini rahatsız etti. CHP benim ziyaretimden bir gün önce bir Alevi paketi açıkladı ama bizim çalıştaylarımıza hep gönderme vardı. CHP ne diyor? Din dersi kalksın. Beni Ali diye karşıladılar. Her geleni Ali diye karşılayan bir inanıştan bahsediyoruz. Siz hem 12 imamdan bahsedip hem de nasıl böyle konuşursunuz?
Öyle bir Alevi geleneği istiyorlar ki bu topraklardan kopuk olsun.
vakitler hayrola
hayırlar feth ola.
şerler def ola.
Sünni anlayışın neresinden kopuk bu. Yeni bir alevilik çıkartmak isteyenlere alevi dedeleri buna karşı çıkacaktır.

BUDİZM DAHİ TAHKİR EDİLİYORSA ONA ÖNCE BEN KARŞI ÇIKARIM
CHP din dersini kaldıralım diyor. Din ibaresini kaldıralım. CHP’nin kafasında din ile mücadele etmek var, hiç bundan kurtulamadılar. Eğer din kültürü ve ahlak derslerinde herhangi bir mezhep tahkir ediliyorsa, hatta Hristiyanlık dışında Budizm dahi tahkir ediliyorsa ona önce ben karşı çıkarım. Bizim anlayışımızda nefret dili hiçbir zaman olmamıştır. Ama böyle bir tahkir yoksa, her bir din anlatılıyorsa bunda ne zarar var?
Üç alternatif var. Bir, bu dersi tümüyle kaldıralım. Peki bunu kaldırdığımızda eğitim içinde ki bugün IŞİD radikalizmi başta olmak üzere, bu tür radikal eğilimlerin toplumda yer almasını nasıl engelleyeceğiz? Yeni yetişen Alevi Sünni gençler, gerçek dini anlayış hakkında nasıl kültür sahibi olacaklar? Din dersi olmadığı zaman nasıl yanlış kanaatlerin ortaya çıkacağını görmüyorlar mı? Onlar yasakladı, yeni yetişen nesil 32 farzı sayamayacak hale geldi. Ne zararı var din kültürüyle ilgili bilgi sahibi olunmasının?

ALEVİ - SÜNNİ AYRIMI OLMAZ
Din dersi olmadığı zaman Alevi gençler Sünni geleneği bilmeyecek. Sünni gençler Alevi geleneği bilmeyecek. Bunlar farklı bir şeymiş gibi görecekler.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredatını genişleterek sunulmalı. Yine CHP'nin en önemli ikilemlerinden biri: Dersim olayındaki ikircikli tutumudur. Sayın Cuhmurbaşkanımız o dönem özür diledi.

"KILIÇDAROĞLU BU SENİN HADDİN Mİ?"
CHP ve MHP'den karşı tavır aldı. CHP neden bir şey demiyor? Korkuyor. Ulusalcılar partiyi böler diye korkuyor. AK Parti bundan korkmuyor. Çünkü biz adaletin terazisinden yanayız.
Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanının Alevi toplumunun temsilcilerine verdiği yemeğe haramdır diyor. Bu senin haddin mi?
Bir milletvekili ağır ithamlarla partiden istifa etti. Diğeri Kılıçdaroğlu istifa etsin dedi. Bir diğeri ihraç edilmek üzere disipline sevk edildi.

"SEN KENDİ KÜÇÜK MAKAMINA BAK"
Düşünün herkes ayağına top almış oyunuyor biri de kendisini antenör sanıyor. Çıkmış diyor ki Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamı boş diyor. Sen kendi küçük makamına bak. Millet neyin ne olduğunu biliyor. O yüzden emaneti bize veriyor vermeye de devam edecek.
Seyit Rıza'nın oğlu Hüseyin'in yaşı büyüterek asılıyor. 12 Eylül'de Erdal Eren'in de yaşı büyütülüp asıldı. Dedim bu 12 Eylül'cüler bunu nereden öğrendi? Baktım ki CHP'den.
MHP bizim Dersim açıklamamızdan rahatsız oldu. Bugün de grup toplantısında da benim söylemediğim sözleri söyledi. Sayın Bahçeli yine söylüyorum: Dersim'de yapılan da 3 Mayıs'ta yapılan da yanlıştır.

"BAHÇELİ DEVLETİN YANLIŞINI DA SAVUNUYOR"
Bahçeli devletin yaptığı yanlışı da savunarak devlete zarar veriyor.
İskilipli Atıf Hoca için de yanlış yaptığını söyleyebilecek mi? Tekbir getirdi diye işkence gören ülkücü gençlere de bir şey diyecek mi? Sayın Bahçeli polemik yapmasın. Tek partiyi savunacaksa çıksın mertçe savunsun.
Bahçeli benim Türk milletine Yezit tanımlası yapmışım. Hangi Türkçe'yle bunu anlamış merak ediyorum.
Şeyh Edebali ne diyor "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyor. Devletimizin bekası da 77 milyonu yaşatmakla mümkündür. Sayın Bahçeli hiç merak etmesin. Türkiye Cumhuriyet'i devleti hep beraber bir olacağız.

"HALEP'E NEDEN KARŞI ÇIKMIYORSUNUZ?"
HDP, CHP ve MHP kendi dışlarında kim zarar görürse ses çıkarmıyorlar. Kobani'deki zulme karşı çıktık. Şimdi Halep Esed uçaklarıyla bombalanıyor. Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'den bir ses duydunuz mu?
Ya da HDP? Kobani için Türkiye'yi yakan vandallar Halep için bir şey dediler mi? Hayır. Biz zalime zalim deriz.

"MESCİD-İ AKSA İÇİN SUSMAYIZ"
Mescid-i aksa'yı kirletenlere karşı en yüksek ses Türkiye Cuhmuriyeti'nden çıktı. Zalim İsrail devleti ve yöneticilerine sesleniyorum: Suriye'nin durumu böyle. İslam dünyası karışık diye ses çıkmayacak sanma. Herkes sussa Türkiye olarak biz susmayacağız.
TİKA başkanı hemen Mescid-i Aksa'ya hareket etti. Cuhmurbaşkanımız ve ben Mahmud Abbas ve Halid Meşal'le görüştük. Kudüs bize Hz. Ömer'in, Yavuz Sultan Selim'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın ve 2. Abdülhamid'in mirasıdır.

"HDP NASIL DAVRANIRSA HAK ETTİĞİNİZİ ALIR"
Çözüm süreci ve kamu düzeni birbirinin alternatifi değildir. HDP'ye çözüm sürecinin tüm unsurlarına sesleniyorum: İyi niyetinizi gösterin ve bu vandalizme karşı çıkın.
Bir taraftan çözüm sürecini savunurken bir yandan da başka türlü gözükürseniz biz de hak ettiğiniz muameleyi gösteririz.
Geçen yıl Mayıs ayında ülkeyi terk edecekler ülkeyi terk etmeli ve silah bırakmalıdır. Çözüm süreci başarıya ulaşacaktır.

haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.