Davutoğlu'ndan bedelli askerlik açıklaması

Davutoğlu'ndan bedelli askerlik açıklaması

G-20 Zirvesi için Avustralya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bedelli askerlikle ilgili değerlendirmelerin sürdüğünü açıkladı.

G-20 Zirvesi kapsamında Avustralya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu zirveyle ilgili ve Suriye konusunda açıklamalarda bulundu.

Dünyanın hala küresel kriz anaforunda olduğunu dile getiren Davutoğlu, G-20 zirvesinde Türkiye'nin önceliklerini dile getireceklerini söyledi.

G-20 Zirvesi'ne çok hazırlıklı geldiklerini de aktaran Davutoğlu, yeni ekonomi paketi ile yaklaşık bin eylem planını hayata geçireceklerini belirterek buraya gelmeden önce 25 öncelikli dönüşüm programını da açıkladıklarını söyledi.

Zirvede KOBİ'leri de anlatacaklarını belirten Davutoğlu, ''Çünkü istihdamın genişletimesinde en önemli araçlardan biri de KOBİ'lerdir.'' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle;

İkili görüşmelerde küresel sorunları ele alma fırsatı bulacağız.

Siyasal sorunlar da zirvede gündeme gelecek. Çünkü siyasal sorunları ekonomik sorunlardan ayırmak çok zor.

G-20'nin niteliği zaman içinde ortaya çıkacak.

Suriye'deki problem sadece askeri bir problem değil. Önemli olan Suriye'deki tüm unsurları kucaklayacak bir siyasi yapının oluşmasıdır. Suriye'ye kapsamlı bir çözüm bulunmalı. Sadece Kobani'ye bakıp oraya çözüm bulalım şeklindeki görüş doğru değildir. Eğer Esad rejimi halkına bu baskıları yapmamış olsa orada bu belirsizlik ortamı oluşmayacaktı.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın "Genelkurmay'dan görüşleri aldık, son kararı Başbakan verecek" şeklindeki açıklaması ile ilgili de Davutoğlu ''Bedelli askerlikle ilgili değerlendirmelerimiz sürüyor.'' diye cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.