Eğitim Çalışanlarının Sorunları Sahada Tespit Ediliyor

Eğitim Çalışanlarının Sorunları Sahada Tespit Ediliyor

Eğitim hizmet kolu kapsamındaki çalışanların mali, sosyal hakları, çalışma şartları, diğer özlük haklarına ilişkin sorunlarının ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin tespitine yönelik çalıştayın ilk aşaması gerçekleşti

Eğitim-Bir-Sen, yetkili sendika olmanın gereği olarak tüm eğitim çalışanlarının sesi olma misyonu doğrultusunda hizmet kolu çalışanlarının sorunlarını yerinde ve doğru tespit etmek, toplu sözleşme görüşmeleri başta olmak üzere, sendikal faaliyetlere ilişkin politika geliştirmeyi sağlayacak veri, bilgi ve bulgu setini ortaya çıkarmak amacıyla “Eğitim-Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” düzenliyor.


Eğitim hizmet kolu kapsamındaki çalışanların mali, sosyal hakları, çalışma şartları, diğer özlük haklarına ilişkin sorunlarının ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin tespitine yönelik çalıştayın ilk aşaması, 25 Şubat 2017 tarihinde tüm şubeler ve üniversite temsilciliklerinin, eğitim çalışanlarının katılımıyla kadro ve görevler bazında oluşturduğu komisyonlar tarafından yapıldı.

Şube ve üniversite temsilciliklerinin raporlaştıracağı çalıştay faaliyetleri, Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’ne gönderilecek ve akabinde 17-19 Mart 2017 tarihleri arasında genel bir çalıştay gerçekleştirilecek.

Eğitim-Bir-Sen, 2010 yılında bir ilke imza atarak, “Eğitim-Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri” adıyla bir şûra düzenlemiş ve tespit edilen sorunları, çözüm önerileriyle birlikte kamuoyuyla ve yetkililerle paylaşmıştı.

Eğitimin önemine inanan ve bu inancı en üst düzeyde taşıyan Eğitim-Bir-Sen, eğitimin önceliğini de önemsemektedir. Bu bağlamda, kurulduğu günden bu yana sempozyum, panel, konferans ve kongrelerle eğitimin önemine, önceliğine, niteliğinin artırılmasına dikkat çekerek, bu yönde kayda değer çalışmalar gerçekleştirdi.
 

“Öğretmen Sorunları Araştırması”, “Eğitim Çalışanlarının Yol ve Barınma Memnuniyeti Araştırması”, “Öğretmenlerin Meslek Memnuniyeti Araştırması”, “Uluslararası Eğitim Felsefesi Kongresi”, “21. Yüzyılda Türkiye’nin Eğitim ve Bilim Politikaları Sempozyumu”, “Öğretmenlik Mesleği ve Mesleğin Statüsü Araştırması”, “Beşinci Sınıfın Yabancı Dil Dersi Ağırlıklı Hale Getirilmesi: Zorluklar, Riskler ve Alternatifler Araştırması”, “Eğitime Bakış 2016: İzleme ve Değerlendirme Raporu”, “Gecikmiş Bir Reform: Müfredatın Demokratikleştirilmesi Raporu” gibi birçok nitelikli çalışmaya imza atan Eğitim-Bir-Sen, eğitim hizmet kolu çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini tespit ederek, bunları yetkililere iletecek ve çözümün takipçisi olacak. 










































































































































































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum