Erdoğan: 17 Aralık bal gibi darbe girişimidir

Erdoğan: 17 Aralık bal gibi darbe girişimidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yasadışı dinlemelerle ilgili Adana'da soruşturma başlatan savcıları övdü ve tüm yargı mensuplarına seslendi: "Yüreğinizi ortaya koyun bu paralel yapıyı çökertin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da yaptığı konuşmada Gülen Cemaati'ni hedef aldı. Cemaatin yargı içinde çeteleştiğini savunan Erdoğan, yürekli savcı ve hakimler sayesinde bu yapılanmanın temizleneceğini belirtti. Başbakan, "Türkiye'deki artık son çete paralel çetedir, bunu da tasfiye ederek Türkiye'nin ayağına takılan tüm prangaları ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

'17 Aralık bal gibi darbe girişimi'

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"17 Aralık'ta yapılan operasyona 'darbe' dediğimizde içeriden ya da dışarıdan birileri bunu kabullenemiyor. 17 Aralık operasyonu bal gibi darbe girişimidir."

"17 Aralık ve 25 Aralık'taki operasyonlara karşı dik durmasaydık, çok açık söylüyorum, halkın oylarıyla seçilmiş hükümetimiz devrilecek yerine bir darbe yönetiminin oluşturduğu bir koalisyon hükümeti kurulacaktı."'

'Yargı imamı diye bir şey olur mu?'

"Devlet içinde 35 yıl boyunca sinsice bir paralel yapılanma oluşmuş ve bu yapı millet adına değil örgüt adına kararlar vermiş. Soruyorum size 'Yargı imamı' diye bir şey olabilir mi? Bir savcı düşünün vicdanıyla değil, Pensilvanya'dan gelecek emirlere göre dava açıyor. Hakim düşünün vicdanıyla değil, talimata göre karar veriyor."

"Aylardır yargı içindeki bu korkunç yapılanmadan söz ediyoruz. Binlerce kişinin dinlendiğini anlatıyoruz. Ortaya belgelerini koyuyoruz. Yargı buna daha ne kadar sessiz kalacak. Hkimlerimiz, savcılarımız Türkiye adına çok ciddi bir tehdit olan bu paralel yapıya karşı daha ne kadar sessiz kalacak?"

"Ama nihayet Adana'da bazı yürekli hakim ve savcıların olaya el attığı görülüyor. Ben şimdi bütün bu yürekli hakim ve savcılara sesleniyorum, 'Allah'a inancınızı ortaya koyun, cesaretinizle bu paralel yapının temsilcilerini siz çökertin. Bize düşen neyse biz yapacağız."

'Aklınızı kiraya vermeyin'

"Ben yine sesleniyorum... Bu Pensilvanya'nın peşine takılanlara sesleniyorun, ne olur iradenizi kiraya vermeyin, aklınızı kiraya vermeyin. Size Allah'tan başka kimseye kulluk emredilmemiştir."

"İnanıyorum ki paralellerin yargıyı felç etmelerine, ülkeyi esir almasına en başta yargı mensupları karşı çıkacak. Bu siyasi bir mesele değildir. Bu Türkiye meselesidir. Bu hukuk, vicdan meselesidir. Kimsenin korkusu endişesi olmasın."

"Tüm hukukçularımıza sesleniyorum kime şantaj varsa kime tehdit varsa gelsin ortaya koysun biz devlet olarak yardımcı olalım. Bu paralel yapının bütün kurumlarımızdaki temsilcilerini temizlemeye başladık, asla da durmayacağız."

"Tabii ki hukuk içinde. Ama bu öyle bir durumki adeta vücutta metestas yapmış, kemoterapi, radyoterapi de fayda etmiyor. Paralel yapının yargıyı esir almasına inanıyorum ki en başta yargı mensupları karşı çıkacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.