Erdoğan: Çok vahim bir skandal

Erdoğan: Çok vahim bir skandal

Dinleme tartışmasına değinen Başbakan Erdoğan, ''Bir cumhurbaşkanını genelkurmay başkanını bakanları dinleyemezsin. Savcı keyfi şekilde devletin mahrem kesimlerini dinlemiştir. Çok vahim bir skandalla karşı karşıyayız'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde yerel medya temsilcileriyle biraraya geldiği toplantıda konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

''Bir başbakanı dünyanın hiçbir yerinde dinleyemezsiniz, bir cumhurbaşkanını, bir genelkurmay başkanını, bakanları dinleyemezsiniz. Savcı tamamen keyfi bir şekilde devletin mahrem telefon görüşmelerini dinlemiştir. Hukuksuzluk sadece dinlemeden ibaret değildir, gizli bir dosyada yer alan dinlemeler de birilerine servis edilmiş, bu yolla da savcı ya da bu dinleme yapan memurlar ayrıca Anayasa'yı, yasaları çiğnemiştir.

Bunları yayınlayanlar da anayasa ve yasaşları ihlal etmiştir buna CHP Genel Başkanı da dahildir. Kriptolu telefonlar dinlenmiştir. Çok vahim bir skandalla karşı karşıyayız. Türkiye'de örneği görülmeyen ihanet girişimi ile karşı karşıyayız. Bu dinlemeler gerekli izinler alınmadan yapılmıştır. Şu ana kadar sadece birkaç dosyadaki dinlemeler ortaya çıkarılmıştır. Selam örgütü adında hayali örgüt oluşturuldu 3 bine yakın kişi 3 yıl süre ile dinlendi.

İnsanları dinlemek sonra bunları servis etmek en başta insan haklarına aykırıdır. Bu dinlemeler hukuk adına yapılmadı. Bu dinlemeler bir örgüt adına örgütün çıkarları adına yapıldı. Bu örgüt de güya bir dini yapı güya bir hizmet yapılanması. Ben İmam-Hatip lisesi mezunuyum. Dini de biliyorum. Benim dinim buna hoş bakmadı, bakmaz. Devlet içine sızacaksınız mahrem kayıtları alacak haraç toplayacaksınız sonra şantaj yapacaksınız.''

AYRINTILAR GELİYOR...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.