Erdoğan: Operasyonun olumlu bir yanı da var

Erdoğan: Operasyonun olumlu bir yanı da var

Başbakan Dolmabahçe'de yaptığı konuşmasında operasyonun "milletin paralel devleti görmesi" adına iyi olduğunu belirtti.

Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde gazeteci ve yazarlarla bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, operasyonun olumlu bir yanı olduğunu belirterek "Devletin içine sızmış bir çetenin neler yapabileceğiniz milletim gördü" dedi.

 

İşte Başbakan'ın o sözleri;

Bu olayın olumlu bir yanı varsa devletin içine sızmış bir çetenin neler yapabileceğiniz milletim gördü. Siz atamayla geldiniz. Bir tarafta atamayla gelenler var, bir tarafta milletin atamasıyla gelenler var. Bu millet adına nasıl bir karar olacaktır. Eğer bu süreçte örgütsel mantık içinde Türkiye'de bir yargı darbesi yapılmak istendi. Egemenlik milletten alınıp yargıya devredilmek istendi. Biz buna karşı çıktık.

TOPLANTIYA KATILAN GAZETECİLER

Toplantıya, aralarında Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, Star gazetesi yazarları Ahmet Kekeç, Yusuf Ziya Cömert, Osman Can, Hakan Albayrak ve Ahmet Taşgetiren, Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, Sabah gazetesi yazarları Sevilay Yükselir, Mahmut Övür ve Mehmet Barlas, Milliyet gazetesi yazarı Fikret Bila, Yeni Şafak gazetesi yazarları Abdülkadir Selvi, Ali Bayramoğlu ve Salih Tuna, Radikal gazetesi yazarı Avni Özgürel, Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk, Zaman gazetesi yazarları Ali Bulaç ve Etyen Mahçupyan, Türkiye gazetesi yazarı Nuh Albayrak, Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bulunduğu gazeteci ve yazarlar katıldı. Öte yandan toplantıda Erdoğan'ın yanında şu isimler yer aldı:

TOPLANTIYA KATILAN DİĞER İSİMLER

Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Ali Babacan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.