Erdoğan'dan İsrail'e çok sert tepki

Erdoğan'dan İsrail'e çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan ziyareti öncesi açıklama yaparak Mescid-i Aksa'ya saldıran İsrail yönetimini uyardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenboğa Havalima'nında Türkmenistan ziyareti öncesi İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırlarını sert bir dille eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gazetecinin İsrail'in Mesecid-i Aksa'ya saldırmasına ilişkin sorusuna alçaklık ve barbarlık şeklinde yanıt verdi. 

Erdoğan, "BM üyeleri ile bazı temasları geliştireceğiz. 1967'den buya bu tür olay olmamıştı. Bir çok sıkıntıyı dile getiriyor." dedi. 

BARBARCA VE ALÇAKÇA GİRİŞİM
İsrail'in barbarca ve alçakça girişimi affedilemez diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tamamen tahrike dayanıyor. Dünya Müslümanlarının tümünü ilgilendiriyor. Uluslararası alanda gereken adımları atıyoruz. Bizim bu gelişmeler karşısında sessiz kalmamız mümkün değil. Aksi takdirde farklı sıkıntılar yaşayabiliriz." ifadelerini kullandı. 

İSRAİL TEK BAŞINA KALMAYA TALİM EDECEKTİR
İsrail'in bu zulüm ve şiddetten derhal vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan şunları söyledi:
Temenni ediyorum ki İsrail yönetimi, aklıselim ile bu işe el koyar ve tekrar sürat ile Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara kapıları açılır ve Müslümanlar kendi ibadethanelerine rahatlıkla girme imkanını bulurlar. Yoksa bölgede İsrail kendisi tek başına kalmanın ötesinde dünyada da aynı duruma talim edecektir.

Kaynak : Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.