Erdoğan'la şimdiden ters düştü

Erdoğan'la şimdiden ters düştü

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçilmesinin ardından Arınç'ın "Başkanlık sistemine geçiyoruz" sözleri ve Erdoğan'ın bu yöndeki açıklamaları hatırlatılan Gül, tavrını açık açık ortaya koyarak ters bir tutum sergileyeceğini duyurdu.

Çankaya'da gazetecilerle buluşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, burada yaptığı çok özel açıklamalarda, Ahmet Davutoğlu'nun yeni başbakan olacağını ilan etti. Gündeme bomba gibi bu düşen açıklamasının devamı da ilerleyen günlerde çok tartışılacak.

PARLAMENTER SİSTEMDEN YANAYIM
Recep Tayyip Erdoğan'ın halk tarafından 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin hemen ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2015 seçimlerinden sonra anayasa değişikliğine giderek başkanlık sistemine geçmeyi düşündüklerini söyledi. Ayrıca gazeteciler Erdoğan'ın bu yöndeki açıklamalarını da hatırlattı.

Cumhurbaşkanlığı makamından 9 gün sonra ayrılacak olan bu gündem maddesi de soruldu. Abdullah Gül ise "parlamenter sistemden yanayım" diyerek tavrını açık açık ortaya koydu.

TECRÜBEMİ DAVAMA AKTARMAYA ÇALIŞACAĞIM"
Devamında da "Tecrübemi yine davama, kendi kurduğum partinin başarılı olması için şüphesiz desteklemeye, aktarmaya çalışacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum