Ermenistan Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri Gence'ye füzeyle saldırdı

Ermenistan Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri Gence'ye füzeyle saldırdı

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehri Gence'ye füzeyle ve yasaklı misket bombasıyla saldırdı. 1 sivil hayatını kaybetti, yararlı sayısı 32'ye çıktı.

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehri Gence'yi hedef aldı. Konuya ilişkin açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapıldı. Açıklamada, "Gence'ye yönelik saldırılar Ermenistan topraklarından yapılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Saldırıda  sivil nüfusun yoğun yaşadığı bölgeler hedef alındı. Füze ve yasaklı misket bombasıyla düzenlenen saldırıda bir sivil hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı. 

Azerbaycan Başsavcılığı, şu ana kadar Ermenistan'ın saldırılarında 24 sivilin hayatını kaybettiğini, 111 sivilin de yaralandığını açıkladı. 

 Gence'ye atılan 4 füzeden biri ortaokula düştü. Enkaz altında 2 kişi kurtarıldı. Evler ve araçlar zarar gördü.

Gence, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki cephe hattında yer almıyor. Ermenistan sınırında 60 km uzaklıktaki Gence'nin  nüfusu 330 binin üzerinde...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev saldırıdan sonra sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ermenistan tarafından atılan 4 füzenin şehre isabet ettiğini duyuran Hacıyev, Azerbaycan'ın sivil halkını korumak ve Ermenistan'ı barışa zorlamak için meşru askeri hedeflere karşı gereken tedbirleri alma hakkını saklı tuttuğunu ifade etti.

Hacıyev, Ermenistan güçlerin saldırıda yasaklı misket bombası kullanıldığını açıkladı. Misket bombası 2010'dan bu yana kullanımı, üretimi ve depolanması yasaklı silahlar arasında... Hacıyev "Ermenistan'dan misket bombasıyla yapılan bu tür sorumsuz saldırılar, Azerbaycan halkını yıldıramaz" ifadelerini kullandı. (Haber Global)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.