‘Fakirlik iğrençtir’ diyen öğretmen ve düşündürdükleri!

‘Fakirlik iğrençtir’ diyen öğretmen ve düşündürdükleri!

‘Fakirlik iğrençtir’ diyen öğretmen ve düşündürdükleri!

Yazılı ve görsel basına yansıdığı kadarıyla Antalya'da bir sitede güvenlik görevlisi Halil Ayaz, aynı sitede oturan kadın öğretmen A.Ö.'nün kendisine 'Hurdacılar, yorgancılar, fakir, fakirlik iğrençtir' diye hakaret ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Manavgat'ta görülen duruşmada mahkeme A.Ö.'ye 5 ay hapis cezası verdi.

Olay nasıl gelişti ve neler yaşandı?

* Güvenlik görevlisi Halil Ayaz'ın, kapalı otoparkta olduğu sırada A.Ö. otomobiliyle geldi. 1 yaşındaki oğlunu araçta bırakan A.Ö., 5-6 yaşlarındaki kızını karşısına alarak ‘Fakirlik iğrençtir. Fakirlerin mezarda ölüleri bile kokar.

* Zengin ve asil kızım benim. Anası da zengin, dedesi de zengin, ölmemiş dedeleri zengin, ölmüş dedeleri de zengin, o mezardaki dedeleri bile zengin mezardaki’ diyerek bana hakarette bulundu.

* Kızıyla konuşurken doğrudan beni hedef alıyor, bana bakıyordu. Konuyu site yönetim ve denetimine ilettikten sonra A.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundum.

Bu kişi bir öğretmen ve çocuklara örnek oluyor

Üzerinde durulması gereken asıl konu bu tür hakaretler savuran kişinin küçük çocuklara rol model olan bir öğretmen olmasıdır. Normal şartlar altında bu tür ifadeleri normal bir kişilik sahibi kullanamaz. Acaba bu kişi öğretmen olarak küçük çocuklara nasıl bir örneklik yapıyor? Milli Eğitim Bakanlığının biran önce bu kişi hakkında derinlemesine bir inceleme yapması gerekiyor. Ayrıca, öğretmen olarak görev yapan bu tür kişilik sorunu olan öğretmenlerin olup olmadığının araştırılması gerekiyor.

Bu nedenle MEB tarafından belirli aralıklarla görev yapan öğretmenlere kişilik testi ve başkaca psikolojik testler uygulaması gerekmektedir. Yavurularımızı emanet ettiğimiz kişilerden her ailenin emin olma hakkı olduğunu düşünüyoruz.

 

Kaynak : SGK Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.