Genel Başkan Talip Geylan'dan Bakan Özer'e Ziyaret!

Genel Başkan Talip Geylan'dan Bakan Özer'e Ziyaret!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 21.07.2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti. Nazik kabulünden dolayı Sayın Bakan’a teşekkürlerini sunan Geylan, eğitim gündemine ilişkin Türk Eğitim-Sen’in taleplerini...

Genel Başkan Geylan, eğitim çalışanlarının bir bütün olduğu göz önüne alındığında, Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneğinin hizmet sınıfı ayrımı yapılmaksızın tüm eğitim çalışanlarına, yani MEB ve Yükseköğretim personelinin tamamına, mevcut miktarı artırılarak ödenmesini istedi.

Uzman ve başöğretmen online eğitimlerinde öğretmenlerimizin yaşadığı internet kaynaklı ve diğer teknik sorunları gündeme getiren Geylan, MEB’in tedbir geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

Mülakatlarda yaşanan adaletsizliklere vurgu yapan Geylan, taleplerinin sadece yazılı sınavın esas alınması olduğunu yineledi. Geylan, temmuz ve ağustos aylarında tamamlanacak yönetici, öğretmen ve müfettiş yardımcılığı atama mülakatlarına dikkat çekerek, yazılı sınav puanlarının rencide edilmemesinin önemini vurguladı.

Geylan, proje okullarının yönetici ve öğretmen atamalarında yaşanan ciddi ötekileştirmeleri de dile getirerek, proje okullarına yönetici atamalarının MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine bağlı yapılması gerektiğini bildirdi. Geylan, artık bu arazlı durumun MEB’in gündeminden çıkarılmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Geylan ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’i ziyaret ederek gündemle ilgili kanaatlerimizi paylaştım.

-Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, miktarının artırılarak tüm eğitim çalışanlarına ödenmesini bir kez daha dile getirdim.

-Uzman öğretmen ve Başöğretmen eğitimlerinde yaşanan internet kaynaklı ve diğer teknik sıkıntıları ifade ederek çözüm getirilmesini talep ettim. Özellikle 180/240 saatlik programların verilen sürede tamamlanmasının zorluğuna dikkat çektim.

-22-27 Temmuz’da yönetici atama, 1-13 Ağustos’ta öğretmen atama ve 15-26 Ağustos’ta müfettiş yardımcılığı atama MÜLAKATLARINDA adayların yazılı sınav puanlarının rencide edilmemesinin önemini vurguladım.

-Proje okullarının yönetici ve öğretmen atamalarında yaşanan ciddi ötekileştirmeleri dile getirerek, artık bu arazlı durumun MEB’in gündeminden çıkarılması zorunluluğunu vurguladım.

-Bu yıl yapılan 20 bin öğretmen atamasının çok yetersiz olduğu ve bir an önce en azından ücretli öğretmen sayısını karşılayacak seviyede yeni atama yapılmasının gerekliliğini dile getirdim.

Nazik kabulünden dolayı Sayın Mahmut Özer’e teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.