Gezi olaylarında provakasyon yapan öğretmen açığa alındı

Gezi olaylarında provakasyon yapan öğretmen açığa alındı

Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto etmek için Eskişehir’de toplanan grubun sözcülüğünü yapan KESK’e bağlı Eğitim-Sen Eskişehir şube başkanı ve matematik öğretmeni Ali Paşa Şanlı açığa alındı.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre;

‘Kamu malına zarar vermek, polise mukavemet etmek ve olayları provoke etmek’ ile suçlanan Şanlı’ya mahkeme yurtdışına çıkış yasağı ve denetimli serbestlik cezası verdi. Buna göre Şanlı, her hafta ilgili polis merkezine giderek imza atacak.

Ali Paşa Şanlı’nın 1 Haziran’da çekilen kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Eskişehir Yunus Emre Caddesi üzerindeki AK Parti binası önünde basın açıklaması yapmak için polis ile görüşen Şanlı, “Kimsenin elinde şiddet içeren bir şey yok. Bir tane sopa bile yok. Sadece açıklama yapmak istiyoruz.” diyor. Bu açıklamanın ardından Şanlı, eylemcilerin yanına giderek, “Buradan güvenlik kuvvetlerini uyarıyoruz. Bizlere barikat kurmayın.” dediği dikkat çekiyor. Bu yaşananların ardından polis ile göstericiler arasında çıkan çatışmada eylemcilerin arasında Şanlı’nın eline aldığı taşlarla grubu yönlendirdiği görülüyor. Çevik Kuvvet’in olduğu bölgede bir duvar kenarında saklanan Şanlı, yanındaki eylemcileri polise taş atmaları konusunda teşvik ediyor. Şanlı’nın eylemler sırasında ateşe verilen barikatı söndürmeye giden itfaiye aracını durdurmaya çalışması da kameralara saniye saniye yansıyor.

Olaylar sonrasında Ali Paşa Şanlı’ya, kamu malına zarar vermek, polise mukavemette bulunmak ve olayları provoke etmekten dava açıldı. Mahkeme, Şanlı’ya yurtdışına çıkış yasağı ve denetimli serbestlik cezası verdi. Bu gelişmelerin ardından Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti. Mahkeme kararı sonucunu değerlendiren yetkililer, hakkında idari soruşturma başlattığı Şanlı’yı açığa aldı. Şanlı bu kararın ardından matematik öğretmeni olduğu Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi’ndeki görevini yerine getiremeyecek. Ayrıca, öğretmenlik görevi soruşturma geçirdiği için şube başkanı olduğu Eğitim Sen’de de faaliyetlerini sürdüremeyecek.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum